Dr. Michael Laitman

Vágyak és minőségek: egy definíció

Kérdés:

Mi a különbség vágyak és minőségek között? Mi a vágy és mi a minőség?

Válaszom:

A vágy a teremtés anyaga, ami mindig kapni akar. Mást nem is lehet róla mondani. A minőség egy olyan forma, amit ez az anyag (a vágy) felvesz; meghatározza, hogyan működik a vágy, mit várhatunk a munkájától (a szándék), és a célját – hogy valaki önmagáért cselekszik, vagy rajta kívül állókért (másokért és a Teremtőért). Bár ez az anyag kapni akarásból áll, a munkánk különböző állapotai során sokféle formát felvehet, köszönhetően a körülményeknek és a környezetnek.

Annak ellenére, hogy én mi vagyok, például „Ábrahám” minősége, ami egy teljesen adományozó minőség, nincs lehetőségem adományozni, mert valaki irányítása alatt vagyok. Lehet, hogy a körülmények olyanok, vagy a környezetemben nem szeretnék, hogy adjak nekik.

Ezt hívják minőségnek. A minőség azt jelenti, hogy az örömöt kapni akaró vágy különleges, külső formában létezik, abba öltözik. Tíz fő Szfira van, és egyéb spirituális objektumok, olyan formák és minőségek, amibe öltöznek.

Amikor a Zóhárt olvassuk, különböző minőségeket fedezünk fel magunkban, mint Jób, Fáraó, és a Teremtő. Minden ilyen minőség a kapásvágyunkat öltözteti fel. Bármi, amit el tudunk képzelni, az pusztán a vágyunk, hogy örömhöz jussunk. Ennél fogva a szemszögünkből a Teremtő szintén az öröm kapásának vágyának egy formája – megvilágító, megemelt, magas, csodálatos és mindenkinek adományoz. Nem tudjuk Őt máshogyan elképzelni, mert nincs más anyagunk, csak a kapásvágy.

Fokozatosan, olyan mértékben, amilyenben megpróbáljuk megkülönböztetni ezeket a tulajdonságokat magunkban, a Körülölelő Fény hatása alá kerülünk. Ennek eredményeképpen, a spirituális rendszer jobban és jobban letisztul bennünk, és helyesen kezdjük felfogni ezeket a minőségeket. Csak türelemre van szükségünk.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,705 seconds.