Dr. Michael Laitman

Egy 7 milliárd részből álló puzzle

Az egyetlen, egységes lélek, Ádám összetörése után egy új rendszer lett létrehozva annak törött rézseiből, melyet a “lezuhant lelkek” rendszerének hívunk. Mindegyikőnk része ennek a korrigálatlan rendszernek, mely arra szolgál, hogy korrigáljon minket. Eredetileg a világok rendszere (vagy közöttünk levé potenciális kapcsolatok) lett létre hozva. Ez olyan mint egy puzzle melyet elénk raknak, és nekünk kellene azt összeraknunk.

Bár mindössze egy üres teret látunk, ahova a különböző formájú szétválasztott formákat kell belehelyeznünk, minden egyes résznek meg van az eredtileg kiosztott helye és formája. És ez a feladatunk: hogy megértsük a formáját és helyét minden egyes puzzle darabnak.

A Felső Világok pontosan ugyanilyen módon vannak felépítve, mint puzzle-k, melyek mind a másikban rejtőznek kölünböző formáikkal. Nem vagyunk képesek őket megkülönböztetni, de azok léteznek! Az a hely ahova a mi lelkünknek kell felemelkednie és kapcsolódnia már létezik, csak el van rejtve előlünk. Ezért hívjuk azt “világnak” (Olam), mely a “rejtettség” (Alama) szóból származik.

Meg kell ragadjam az én részemet a “puzzle”-ből, és megfelelően kell tulajdonságaimat felhasználnom annak érdekében, hogy megtaláljam azt a helyet ahova beillik. Amikor így teszek, akkor látom majd, hogy az összes többi rész (engem kivéve) már a helyén van, és a puzzle már készen áll! A rendszer készen áll arra, hogy engem beillesszen korrigált formámban, mindazt a “világok rendszerének” hívjuk, és már fel van építve. Az én felelősségem az, hogy csak a saját részemet töltsem ki. Nem kell aggódnom a rendszer többi része miatt, mivel az már korrigálva van, azt az Acilut világának hívjuk.

Erre a képre nézve láthatom, hogy csak azokkal a részekkel kell kapcsolatot létesítsek, melyek közvetlen mellettem vannak. De szomszédos részeimnek is kapcsolatban kell maradniuk az ő szomszédaikkal, és azoknak ugyanígy kapcsolódniuk kell a többi szomszéddal, és így tovább. Ez az ahogy képes leszek megtalálni a megfelelő kapcsolatot az összes lélekkel.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,622 seconds.