Dr. Michael Laitman

Hogyan élvezzük a Zóhárt?

Mire tanít meg minket a Zóhár? A Kabbala tudományából tudjuk, hogy a Teremtő egyetlen vágyat alkotott, amiben minden elkövetkezendő fejlődés helyet kap. Ez az egy vágy számos részvágyat tartalmaz, amik egy rendszerben kapcsolódnak össze egymással, amit „Ádámnak” hívunk – a közös léleknek.

Ekkor, a programjának megfelelően a Teremtő elkezdte elrontani a kapcsolatot a vágy részei között. Elvesztették a kapcsolatot egymás között, mint egy beteg szervezet szervei, amik nem működnek rendesen együtt a többiekkel.  Ez egy egyensúlytól mentes helyzetet okoz, és a betegség tüneteit kezdjük érezni, mint például növekvő vérnyomás vagy láz, a vérösszetétel  rossz felé változása, és így tovább. Ezek mind jelei egy olyan szervezetnek, ami nem egyensúlyozza ki magát és ezért betegségnek hívjuk.

Miért teszi a Teremtő ezt a lelkekkel? Azért teszi ezt velünk, hogy érezzük a romlottságot és hogy ezt kijavítsuk. A betegség egyfajta romlottság a köztünk lévő kapcsolatokban, azok között, aki az egységes rendszer részét képezzük. Ahogyan ez a romlottság áthatol rajtunk, kevésbé és kevésbé érezzük összekapcsolódottnak magunkat a többiekkel.

Ebben a köztünk lévő kapcsolat hiányában 125 fokozat létezik. Ez a végtelenségtől való eltávolodás, ahol végtelenül össze voltunk kapcsolódva, olyan szintre ér, ahol teljesen megszűnik.

Sőt mi több, van egy szint a 125 fokozat között ahol a nagyobb és a nagyobb romlottság teret nyer, amit „Parszának” hívunk; a pozitív kapcsolat, vagy a hiánya miatt, negatív kapcsolatot formálunk. Most mindenki a saját hasznára akarja kihasználni másokat. A szervezet nem egyszerűen meghal, hanem teljesen felemészti önmagát.

Ez az alászállás, hogy másokat kihasználjunk, olyan állapotig juttat el minket, ahol minden kapcsolatunk teljesen elveszik közöttünk – az adakozás is, mint pozitív kapcsolat és a kapás negatív kapcsolata is.  Ebben az állapotban teljesen kényelmetlennek érezzük magunkat a spiritualitással kapcsolatban, minden megvalósítás és tudás híján. Ez az elválasztottságunk eredménye, ahol felfogjuk ezt a világot, egy elképzelt valóságot. Miért elképzelt? Mert a Teremtő célzottan azért hozta létre, hogy megadja nekünk az Ő hiányának illúzióját.

Mit kell tennünk? Meg kell értenünk, hogy ki kell javítani a kapcsolatot közöttünk A lélek felemelkedése a Végtelen Világba olyan mértékben történik meg, amilyen mértékben megerősítjük a közöttünk lévő kapcsolatot. A köztünk lévő kapcsolat helyreállítása megteremti a felemelkedést.

Ennél fogva, minél jobban elképzeljük a más lelkekkel összekapcsolódottságunk állapotát, annál jobban fogjuk élvezni a Zóhár könyvét. Végül is ezt a könyvet a Végtelen Világba való felemelkedésből írták. A Zóhár könyvének írói ezt a remekművet az emelkedésről a 125. fokozatról írták, ahol együtt össze voltak kapcsolódva.

Amikor a Zóhárt tanulmányozzuk, éreznünk kell rá a vágyat, hogy összekapcsolódjunk. Nem kell „okosnak” lennünk. Elég egyszerűen emlékezni rá, hogy mindent a köztünk lévő kapcsolatokon keresztül érünk el.

Valójában a Zóhár csak a lelkek közötti kapcsolatról beszél. Megmagyarázza a globális rendszerrel való kapcsolatunkat, amit „Ádámnak” hívunk, az összes többi lélekkel való kapcsolatunkat, és hogyan használjuk őket, hogy egy becsületes, egészséges és helyesen működő rendszerré kapcsolódjunk össze.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,156 seconds.