Dr. Michael Laitman

Felső Logika

Kérdés:

Mi a logika az „ok feletti végzetben”?

Válaszom:

Az “ok feletti végzet” logikája a Felső Lény logikája. Az alsó lény logikája, amikor a világot az eszemen és az érzéseimen keresztül látom. Ez az, ahogy élek. Előre haladok egy lapos síkon, csak az én szintemen, és soha nem emelkedhetek feljebb. Ezt hívjuk ok alatti végzetnek vagy okszerű végzetnek  A végzet nem határozza meg a tevékenységeimet, a végzet, ami az adakozás tulajdonsága, az nem ok feletti.

Az „ok feletti végzetben” az olyan, mintha én félretenném a szemüvegemet, és nem látok semmit a Felső Lényen kívül. Kész vagyok csatlakozni a Felső Lényhez abban, amit csak kíván.  Szert akarok tenni az ő érzéseire és tudására, a vele való adhézió erejével. Ezzel az akciómmal én teljesen törölni akarom magamat, és felbomolni a „beállításaimmal”

Amikor elsajátítom az Ő fokozatát, megkapom a végzetét (adakozási tulajdonságát) és tudását, amik magasabbak, mint az enyém.  A nagyobb adakozás erejével én is szert tehetek magasabb tudásra. Ezt úgy hívjuk, az „előző ok feletti végzet” Ily módón elérek egy magasabb fokot.

Ezért akik „az ok feletti végzettel” haladnak előre tulajdonképpen tudást adnak a dologhoz, ugyanis van egy új edényük a percepcióra, A tudás, a törekvés, a Hochma Fénye a Hassadim Fényében szóródik (adakozás, végzet).

Ugyanakkor,  vannak, akik nem tudnak az okok felé emelkedni állati elméjükben, tartják jelen állapotukat, semmi többet nem kívánnak, nem tudják törölni véleményüket egy magasabb szint felett,  a tanár előtt.  Tehát ezek nem fognak elérni semmit, „állatok” maradnak. Ők okosak és ésszerűek maradnak az elméjük határán belül, de ők fel sem fogják, hogy létezik egy magasabb bölcsesség. Mindenesetre , midig  úgy látszik  egy magasabb bölcsességnél, hogy hiányzik a jelen megalapozás.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,640 seconds.