Dr. Michael Laitman

Spirituális demokrácia

Az igazi demokrácia az a társadalom egy korrekt felosztása fejre (vezető) és testre(nemzet) A fej tudja mi jobb a testnek, és ezen alapuló döntéseket hoz. Egyenlőség az az, amikor mindenki ad a társdalomnak, és kap a társdalomtól, amit csak lehet. Azoknak, akik a fejhez tartoznak nem lehet semmilyen személyes érdekük (Bina tulajdonság, GE, abszolút adakozás, Hafetz Hesed), hanem csak a test vágyaival kell törődniük.  A fej többnyire azt a szándékot tükrözi, hogy hogyan lehet hasznára a testnek, hogyan töltheti azt ki. (Lásd, mennyire más ez, mint a mi vezetőinknél!)

A fejnek úgy kell viszonyulni a testhez, mint szülő viszonyul  gyerekeihez  A szülők tisztán látják a gyerek szükségleteit, és hogy hogyan kell azt teljesíteni a gyerek maximális  hasznára.  A kormánynak szintén figyelembe kell venni a nemzet vágyait és törekednie arra, hogy korrigálja és teljesítse azokat.

Pontosan, mi úgy tekintjük magunkat, mint fejlesztő, hasznos játékokat a gyerekeinknek, a vezetőknek is kell kívánatos  játékokat” adni a nemzetnek  Ezek a játékok szolgálnak a nemzetek fejlesztési programja végének.

Ebből következik, hogy csak spirituális egyének lehetnek a nemzet vezetői. Ezért van az, hogy azok, akik törekszenek a Teremtőhöz(Isra-El) és birják az adakozás tulajdonságát, lehetnek a tárdalom fejei, és irányíthatják a tömeget(test) korrekt módon TehátIsra-El”  azt is jelenti “Li Rosh” – Én egy fej vagyok.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.