Dr. Michael Laitman

A Teremtő jóságának feltárása

Kérdés:

Írva van, hogy a Teremtő, a Felső Fény jó és könyörületes. Honnan jön ez a gondolat?

Válaszom:

Azért, hogy feltárja a Teremtő kedves hozzáállását, egy embernek erőfeszítést kell tennie, hogy a korrigálás nagy munkáját véghezvigye. Ekkor az adományozás tulajdonsága (Bina) eljön hozzá. Viszont ez nem jelenti azt, hogy ha kicsit sírsz, akkor a Teremtő egy szerető anyaként fog cselekedni és megszán téged, úgy hogy valamilyen módon örömöt ad neked. Erős törvény van itt: „Valakit csak az erőfeszítései mértékében jutalmaz”.

Ha arra vágyunk, előrejutunk a jó úton, és amikor nem vágyunk rá, akkor Harmadik vagy Negyedik nukleáris világháborúval nézhetünk szembe. Az egész fejlődési programunk attól függ, hogy mennyire tudunk a két út között ingadozni: Beito (természetesen, a tervnek megfelelően) és az Arishena (az idő felgyorsítása) között. Addig a mértékig, ameddig a fejlődés programját követjük, megédesítjük az állapotunkat és addig a mértékig ameddig nem, szenvedéssel tölt el minket. Az az igazság, hogy nem értjük meg az élet értelmét szenvedés nélkül. A szenvedéshez vagyunk hozzászokva, a járványokhoz, és a kemény munkához és nem értjük meg mit jelent a spirituális világban létezni, mint egy angyal, ahol minden jó, tökéletes és harmonikus. Sosem ízleltük meg ezt, ahogyan írva van, „Ízlelj és lásd milyen jó a Teremtő!”

Ennélfogva az életet kicsit kevesebb szenvedéssel tekintjük, mint általában hogy jó legyen. DE tényleg jó az, ha mindig dolgoznunk kell és küzdeni a létezésünkért? Nem tudjuk, mit jelent a spirituális mezőben dolgozni, a tökéletes Fényben. Ezért tűnik olyan könyörületesnek, amikor a bajok, amik érnek minket, kicsit lecsökkennek és rövid szünetet kapunk.

Mégis meg kell értenünk, hogy szigorú törvény működik a világban: „Nem változtattam meg a HaVaJaH-mat”. Dolgoznunk kell és véghez vinni az egész programunkat, ha jó, ha rossz. Ez teljesen tőled függ; nem érkezik enyheség Felülről.

Az bálványimádás azt gondolni, hogy a Teremtő megváltozik.  A Teremtő sosem változik, ő abszolút. Ő tökéletes, és valami, ami tökéletes nem tud változni sem jobbá sem rosszabbá.

Ő jó és jót tesz, a gonosszal és az igazzal is, ahol az utóbbiak azok, akik el akarják érni Őt. Nem számít, hogy milyen állapotban vannak, jóban vagy rosszban. Fel fogják tárni hogy a Teremtő teljes mértékben jó.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.