Dr. Michael Laitman

„Izra-el” felelős az egész világért

Kérdés:

Gyakorlatilag mit jelent az, hogy a „belső rész erősebben való értékelése, mint a külső részé?” Baál HaSzulám írja erről, hogy ez fontos a „Bevezetés a Zohár könyvébe” című művében.

Válaszom:

Az, hogy jobban értékeljük a belső részt, azt jelenti hogy tiszteletben tarjuk a küldetésünket, és felelősségünket, hogy kölcsönös adakozást érjünk el, és egyesüljünk „egy emberré egy szívvel” a testvéri szereteten keresztül, a Teremtő feltárásának érdekében, aki az adakozás általános ereje és a szereteté ami a természetet irányítja. Ennek kell egy ember számára a legfontosabb dolognak lenni. Arról beszélünk, hogy az adományozás Felső Ereje, ami mindent kitölt, de amit nem érzünk, mert a testet öltését lenullázzuk az egoizmusunkkal. A helyes szándék bennünk az, hogy akarjuk, hogy ez az erő teljes mértékig feltáruljon bennünk.

Egyszerű számítást végzek: ez az egyetlen dolog, ami fontos nekem ebben az életben. Ezért születtem és ezért élek. Ez az, amit el kell érnem, amíg itt élek ebben a világban. Ráadásul az egész emberiség függ attól a munkától, amit ebben a tekintetben végzek, mert mind egy hálóba rendeződünk.

Baál HaSzulám azt írja, hogy „egy ember Izrael nemzetéből” azaz, akinek megvan a szívben található pontja (Izra-el jelenti a vágyódást a Teremtőre) meghatározza az egész világ irányát és helyzetét a szándékával. Mondhatja, hogy „Nem akarok semmit most. Süllyedés szakaszában vagyok, hagyjatok békén. Nem akarok hallani a spirituális munkáról. Pihenni fogok!”. Ebben az esetben hol a felelőssége és megértése arról, hogy emberek milliói és milliárdjai függenek tőle? Most meghatározza a sorsukat és hogy hogyan fognak a korrekción előrejutni a korrekció során- fájdalmas csapásokon keresztül vagy a jóság felismerésén keresztül.

Ha ezek az emberek függenek tőled, nagyon szigorú felelősséged van, hogy helyesen dönts, mert te vezetsz mindenkit, jó irányba vagy rossz irányba. Nincs választásod ez ügyben; így épül fel a világot behálózó hálózat és az a hely, ahová ki vagy jelölve. Ennélfogva mindig egy felső félelem állapotában és emlékezésében kell lenned, hogy emlékezz rá, hogy te határozod meg, hogy mi fog történni az egész világgal.

Később fel fogod fedezni, hogy minden ember a te gyermeked, a hozzád legközelebbi dolog! De már most is így kell gondolkodnod, a hittel az értelem felett. Bármi, amit teszel, nem magaddal teszed, hanem az egész világgal!

Az, hogy milyen fontosnak tartjuk a spiritualitást, az emberiség egész sorsát meghatározza. Ami nekünk fontos, az fontos lesz mindenki másnak. Ez az egész rendszer szerkezete, amiben szoros kapcsolatokkal vagyunk összekötve. Egy ember, akinek nincs szívben található pontja, nem rendelkezik azzal a képességgel, hogy bármit is megváltoztasson. Ez csak neked van meg, akit „Izra-El-nek” vagy „Li-Ros-nak” hívnak (én vagyok a fej).

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,134 seconds.