Dr. Michael Laitman

Az élet egyesülés a Teremtővel

A Kabbala tudománya az életet és a halált csak a Teremtővel való egyesülés szempontjából definiálja. A Teremtőhöz hasonló állapotot életnek hívjuk, míg ami az ellenkezője, azt halálnak hívjuk. Ezért az egoista vágyat (Klipot) halottnak tekintjük, míg a „halál mérge” arra az erőre utal, ami elválasztja a teremtményt a Teremtőtől.

A halál nem a létezés elvesztése, ahogy mi valami formájának az eltűnését megfigyeljük ezen a világon( ami szintünkön)  Az összes teremtett (vágy) csak abból a szempontból változik, hogy közelebb vagy távolabb vagyunk a Teremtőtől, az adakozási szándékában, és minden másban(vágy), a teremtmény ugyanaz marad. De eltávolodva a Teremtőtől, elvesztve a vele való érintkezés állapotát, amit „halálnak”  hívunk, míg a vele való tényleges érintkezés igényli az adakozás tulajdonságát, ezt pedig „életnek” hívjuk.

A ”Kabbala tudományának lényege”  című cikkében Baal HaSulam azt írja , hogy a Kabbala tudomány egy eszköz a teremtmény számára, hogy felfedezze a Teremtőt ezen a világon. Felfedni a Teremtőt azt jelenti, hogy elfogadjuk az Ő tulajdonságait.

Bár mi az élettelen, a növényi és állati dolgok világán létezünk, az emberi szintnek a Teremtővel való hasonlatosságát igényelve, magukat és létezésünket tökéletesnek és öröknek érezzük., mint a Teremtőt. A Kabbala tudománya megváltoztat minket, hogy segítsük a felemelkedésünket a Következő szintre(fokra), ahol látni fogjuk, hogy nem tűnünk el,  egyszerűen megváltoztatjuk létezésünk szintjét.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,136 seconds.