Dr. Michael Laitman

Nincs halál, csak egy új szint van

Kérdés:

A Tórában sok minden van írva a halálról. Persze a Tóra és a Teremtő örökkévalók és tökéletesek, valójában a valóság is, amit  alkotott az is örökkévaló és a tökéletes. Ezért úgy tűnik az élet és a halál az állapotai az örökkévaló folyamatnak.

Válaszom:

Látjuk, hogy az élettelen tárgyak hogyan vesztik formájukat, az állatok és növények hogyan vesztik az életüket. Ők egy új életben születnek. Megtanulják, hogy semmi sem tűnik el, minden ami létezik, csak formát változtat. Mivel nem fogunk fel miden formát, azt képzeljük, hogy eltűnnek és többé nem léteznek..

A lélek vagy a Partzuf elveszti a képernyőt és a Fény (Ohr Pnimi)  elhagyja őt. Az előző formája megmarad, de el van takarva az új forma mögött, ami most született. Mindazonáltal a Korrekció Végén minden előző forma egyesül, és egy végső korrigált állapotot képeznek

Ezért nincs is halál, csak az előző forma eltűnése a megfigyelő szempontjából, mivel ő nincs a következő állapot szintjén. Mégis ha ezeket az állapotokat „oldalról” lennénk képesek nézni, láthatnánk a transzformációkat.

ft

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

62 queries in 0,511 seconds.