Dr. Michael Laitman

Bináris kalkulációs rendszer: jelen vágy és előző Fény.

Minden állapotot két paraméter határoz meg, a Fény és a vágy (Kli). Továbbá, ha nincs Fény és nincs vágy rá (ami miatt a Fény elment), akkor az ami marad az mind a Fény mind a vágy„rekordja”.

Tételezzük fel, lenne vágyam és élvezetem benne, de most az állapot megváltozott, nincs meg az előző Fény sem a vágy rá. Az új állapotban egy új vágyam van, de hogyan tudom  meghatározni, hogy milyen vágyat fogadok el benne? Eltérő vágyam van, mint amit most érzek, de még nem kaptam meg a Fényt benne, mert a Fénynek kivülről  kell jönnie. Ebben az esetben használom az információt (Reshimo)  a Fényről, az előző állapotról, és a mostani állapotomról való vágyamról.

Tegyük fel, tegnap étteremben voltam, ahol én élveztem az ételt, ami 100 dollárba került. De ma csak 80 dollárral jöttem ugyanabba az étterembe, és nem tudom, mit rendeljek ezért a pénzért.  Bár én megértettem, hogy nem rendelhetek ugyanannyit , mint tegnap, de ki kell találnom, hogy mit rendeljek azon az alapon, ami tegnap történt. Egy kicsit kevesebbet kell rendelnem, és pontosan meg kell határoznom mennyivel kevesebbet.  Emlékszem az élvezetre(a Fényre) tegnapról, ami az én egyetlen hivatkozásom, hisz az élvezet midig kívülről jön. Csak pénz (Kli) van a zsebemben, és tudom, hogy ma kevesebb van belőle.

Minden spirituális állapot mindig tartalmaz információt a vágyról (Reshimo de Aviut)  és információt a Fényről, ami az előző vágyba volt öltöztetve (Reshimo de Hitlabshut).Ezen a két Reshimot-n alapulva, mindig meg lehet érteni, mi történik. Eme Rehimotok (reminiszcenciák) nélkül  az ember elveszti a memóriáját és a logikáját. Nem fogja tudni mi történt egy perccel előbb,  és nem fogja tudni, hogyan viselkedjék a következő pillanatban.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,137 seconds.