Dr. Michael Laitman

Minden teremtés a Teremtő játéka

Kérdés:

Milyen játékot játszik a Teremtő velünk és mi annak a célja?

Válaszom:

Amint az írva van: minden teremtés egy játék. A Teremtő alkotta az univerzumot, és az embert benne  a körbevevő univerzummal való kapcsolaton keresztül, kifejlesztjük és elérjük a vele való hasonlatosságot, a Teremtővel, aki mindkettőt alkotta. Ezt játéknak hívjuk, mert fejlesztés közben mi egy magasabb szintre növekszünk, nem csak egyszerűen összegyűjtjük a tudást.

Mindannyinknak fel kell nőnünk az első spirituális fokra.  Mi nem látjuk őt. Ez olyan, mint egy játékban.  Játszunk és nem tudjuk, mi történik. A játék kimenete ismeretlen.

Ugyanez a folyamat játszódik le a növények és az állatok fejlődésében. Mindkettő egy játék formájában fejlődik.  A játék azt jelenti, hogy az ember egy bizonyos fokon létezik, de nem tudja megjósolni a következő szintet. Mindazonáltal az ember kifejt minden lehetséges erőt, annak érdekében, hogy elérje ezt.

A gyerekek szintén állandóan játszanak, és a játékok által egyszerre okosabbá válnak, elkezdenek beszélni és érteni. Ők nem úgy tanulják a nyelvet vagy a tudományt, ahogy mi tesszük. Ők elnyelik a körbevevő világot a vágyaikkal, és megértik azt.

Ez ugyanaz számunkra a spirituális világ vonatkozásában. Csak az kell, hogy érzékeljük a vágyat, és miután megéreztük, meg kell értenünk és felfognunk magunkban. Egyszerre a spirituális világ manifesztálódik bennünk, és érezzük őt. Mindenesetre mi az érzés edénye vagyunk, a vágyé. A megértés és az intellektus követi a vágyat.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.