Dr. Michael Laitman

Kabbalisták a teremtés céljáról, 2.rész

Mi a Teremtés célja?

…az ember a Teremtés centruma….
– Baal HaSulam, Bevezetés a Zohár könyvébe 18. bekezdés

…Minden világ teremtésének célja az ember volt egedül ….
– Baal HaSulam, Bevezetés a Zohár könyvébe 39. bekezdés

…a teremtő vágyaa a Teremtés céljára, azért teremtette, hogy adakozzon a teremtményeiknek, hogy ők ismernék az Ő  igazságosságát és nagyságát és megkapják minden gyönyörét és élvezetét, amit Ő nekik elkészített ….
– Baal HaSulam, Bevezetés a Zohár könyvébe 39. bekezdés

…a Teremtés minden kapcsolatában, minden érkezőben, bevezetésben és kivezetésben, teljesen előre elkészítve az emberi faj felneveléséhez középről, megjavítani a minőségűket amígcsak nem érzik az Istenséget, amíg egyik barát érzi a másikat

Ez a felemelkedés olyan, mint a létra fokai, fokozatosan elrendezve, amíg el nem készül, és eléri a célját. ….
– Baal HaSulam cikke “Tanítjuk a Kabbalát és a lényegét”

…mi volt a célja annak, hogy a Teremtő megalkotta ezt a dolgot? Valóban azért, hogy felemelje egy magasabb és fontosabb szintre, hogy érezze Istenét, mint az emberi érzéseket, ami már megadatott neki. És mivel az ember tudja és érzi barátjának a kívánságait, így fogja megtanulni a Teremtő szavait ….
Baal HaSulam cikke “Tanítjuk a Kabbalát és a lényegét”

…a Teremtő célja attól az időtől kezdve, hogy megteremtette a teremtményeit, hogy feltárja másoknak Isteniségét. Ez azért van, mert az Istenség kinyilatkozása mint kellemes adományt éri a teremtményt, ami egészen addig nő, amíg el nem éri a kívánt mértéket.

És ezáltal, a valódi felismeréssel való alacsony növekedés egy harci szekérré válik neki, és széthasad, amíg el nem éri a végső kiteljesedést: ”Soha nem látott a szem egy Istent mögötted”…
– Baal HaSulam, cikke 6. bekezdés

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.