Dr. Michael Laitman

A jövő rendszere, első rész

Kérdés:

Milyennek kellene lennie a jövőben az internetes rendszerünknek? Azt említetted, hogy át kellene adnia a Bnei Baruch légkörét.

Válaszom:

Ez nem helyes. A rendszernek azt az atmoszférát kellene átadnia, amit Kabbalisták leírtak, ez a rendszer a jövőben irányadó lenne a közösségünkben. A tervünk az, hogy egy virtuális közösséget hozzunk léte, ami ingyenes és nyitott mindenki számára;egy közösséget, ami megtanítja az embert, hogy a spirituális törvények szerint éljen. Ezt egy természetes és kedves módon kell, hogy megtegye. Oktató játékokat is kell, hogy tartalmazzon, ami megtanítja az embert, hogy fokozatosan elkezdje a természetet érezni és megérteni, hogy miért gyakorol ránk hatást egy bizonyos módon, miért érezzük rosszul magunkat amiért ellentétesek vagyunk vele, és hogyan változtathatjuk meg magunkat, hogy jobban érezzük magunkat.

Egyfajta „alkalmazkodásnak” kell lennie a természet felé. A természetben létezünk, de nincs róla valósé képünk, hogy mennyire ellentétesek vagyunk vele; ez az oka a folyamatos szenvedésünknek. Egy ütközőt, vagy még inkább egy „adaptert” kell közénk és a természet közé kiépítenünk. Ez az, amire igazán szükségünk van.

Kérdés:

De ennek egy egyedi rendszernek kellene lennie, ami teljes mértékben a Kabbaláról szolgáltat információt?

Válaszom:

Hasonlónak kell lennie ahhoz, hogyan a gyerekeinket tanítjuk meg rá, hogyan igazodjanak el a világunkban, hogyan legyenek képesek átvenni ezt a világot, és hogyan használják azt.  Természetesen nem használják a helyes módon, ennek eredménye, hogy szenvednek. De mégis lehetséges tanítani egy embert.

Fogsz egy kis „majmot”, aki nem tud vagy ért meg semmit és egy „intelligens emberré” fejleszted, ami képes elnavigálni ebben a világban és alkalmazkodni hozzá a saját szükségleteinek megfelelően. Ugyanez érvényes a spirituális világbeli „oktatásra” is.

Ezért kaptuk a Kabbala bölcseletét. Elsajátítunk valamennyi tudást mert ezt parancsolták nekünk. Azt parancsolták, hogy egy ilyen közösséget építsünk. De hogyan építjük fel ezt? Építsünk együtt egy modellt.

Kérdés:

A fő probléma egy módszer megtalálása, ami átformálja a megkapott tudást egy új internetes rendszerré és ennek megfelelően alkalmazza azt. Nehéz átadni az információt annak teljes valójában. Például valaki meglátogatja az oldalunkat. Mit lát, mint felhasználó? Milyen oldalnak kell ennek lennie?

Válaszom:

Egy üdvözlő oldalnak kellene lennie, ami jó dolgokat tanít és feltárja a módszert, hogy hogyan létesítsünk helyes kapcsolatokat más emberekkel a világon. Fokozatosan elkezdi megérteni, hogy ez mennyire hasznos és megérti, hogy ez az egyetlen megoldás, ami létezik.

Az oldalnak példákat kell hoznia az életből és az emberi társadalomból illusztrációkon keresztül, amik minden másféle rendszert: kövületi, növényi, állati szintet ábrázolnak. A példáknak tisztán be kell mutatnia a kapcsolat fajtáját, amit másokkal meg kell építenünk az emberi szinten.

Ez nem lehetetlen. Egyszerűen el kell kezdenünk építenünk ezt a rendszert, lépésről lépésre. Nincs választásunk; egyébként a „sorscsapásokon” keresztül fogunk előrejutni. Hívhatnak minket Homo sapiensnek, ha így jutunk előre?

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.