Dr. Michael Laitman

A vallás, egy fordított kapcsolat a spiritualitással

A vallás a kivonulás során lett megadva Izrael nemzettségének, hogy a nemzet felismerje az egoizmus gonosz természetét, és kifejlessze a Reformáló Fény iránti szükségletét. Minden egyéb nemzetnek a saját vallásának és hitrendszerének eszközei által kellett fejlődnie. Menjünk vissza az ősi Babilonba, Ábrahám ajándékokat adott (hitrendszer) a másod vagy harmadik feleségétől származott gyermekeinek, és Keletre küldte őket.” A közeli nemzetek megkapták ezeket az „ajándékokat”, a világ vallásainak – kereszténység, iszlám – formájában. Ezek elfogadták és használni kezdték az „ajándékot”, mert ők is a Teremtő nemzetségei, és a küldetésük az, hogy közelebb vigyék az embereket, a Teremtőhöz. Ők is követők, akiket az ember segítségére hívtak, hogy az felismerhesse egoizmusának gonosz természetét.

Valamennyi vallás, egy „fordított” kapcsolat a spiritualitással. Ez a kapcsolat végül megmutatja nekünk, hogy szemben állunk a spiritualitással. Fokozatosan felfedjük, hogy az egoizmusunk növekedése elérte azt a pontot, ahonnan nincs visszatérés, mint egy rákos daganat, amely elfogyaszt bennünket.  Ez a Fény segítségével kerül felfedésre. Az összes történelmi fejlődésünk, a Felső Fény által jött létre. A Fény tesz mindent, vagy azáltal, hogy direkt módon, vagy egy fordított formájával ér el bennünket.

A Fény fejleszti az egoizmusunkat, fokozatosan tisztázva a természetünket a számunkra. Megláttatja velünk, hogy a gonoszságban létezünk, a természetünk egoista, és hogy csak azt a sötétséget kezeljük megkülönböztetően, amely előnyös a számunkra. Lassan felismerjük, hogy az egoizmusunk gonosz, és hogy minden gonoszságnak ez az oka a földön. Ennek a meglátása által, törekedni kezdünk a jóságra.

Ezek mind szükséges állapotok a fejlődésünkhöz.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,110 seconds.