Dr. Michael Laitman

Egy kabbalista dráma

Kérdés:

Miért olyan nehéz megvalósítani a „vegyél magadnak egy barátot” feltételét? Nem kellene ebből az egoizmusunknak örömhöz jutnia?

Válaszom:

Úgy veszel barátokat, hogy lecsökkented önmagad előttük, és megteszed, amit szeretnének. Ezt hívják „fizetségnek”. Ahelyett, hogy büszkén egy boltba lépnél egy köteg pénzzel, és megválasztva, kinek vásárolj, azt veszed egy barátnak, ami szükséges számára; szolgálod őt. De nem „fentről veszel neki, „lentről” veszel neki. Kész vagy mindent megtenni neki, bár nincs rád szüksége.

Más szavakkal, meghajolsz előtte és megkérdezed, „Mit tehetek érted, hogy a barátom legyél? Kész vagyok bármit megtenni, csak add vissza nekem a spirituális vágyamat, a lelkemet!”

Nem kérheted erőszakkal, hogy visszaadja a lelkedet, hiszen ez az ő birtokában van. Ha szeretnéd most megkapni a lelked, különböző oldalról kell közelítened hozzá, megpróbálva megtalálni a hozzáállást, ami ráveszi, hogy felszabadítsa a lelkedet. A sikered csak a hozzád való pozitív hozzáállásán múlik. Ha nem szeretne jól kezelni téged, akkor elvesztél.

Gondoskodtál-e valaha valakiről úgy, hogy megpróbáltad elérni a pozitív természetét feléd? Képzeld azt, hogy egy bíró előtt állsz, aki kimondja most az ítéletedet. Ellened van, és dühös rád. Hogyan próbálnád a dühét könyörületté változtatni?

„Egy személy és egy csoport” egy teljes kabbalista dráma.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,145 seconds.