Dr. Michael Laitman

Elfogok érni valami jót

Mi olvassuk a  A Zohár-t azután, hogy felkészítettük magunkat, erre, Rabash cikkei olvasásával, az első részében a leckének; ez az az állapot, ami után készen állunk a Reformáló Fény fogadására. Mit jelent, hogy “Készen állunk”? Azt jelenti, van egy erre irányuló vágyunk, egy bizonyos belső dimenzió vágya, az adakozás tulajdonságainak megszerzése érdekében, túl, a mi földi elménken, és érzékelésünkön. Mi azt akarjuk, hogy ez a tulajdonság irányítson bennünket.

Ma van, ha egy személyben nincs vágy erre? MI van, ha nem érzi, az adakozás tulajdonságának hiányát, és nem is szeretné ezt érezni? Mit kell tennie? Azok között kell maradnia, akik meg akarják szerezni az adakozás tulajdonságait. Az a személy, aki azt érzi, virtuálisan nincs ehhez kapcsolata, bele kell kapaszkodnia – mint egy újszülött – azokba, akik tanulnak. A Kabbala tudománya azt mondja: “Meggyógyít minden húst.”

A mi világunkban, még az egészséges személy is alkalmanként keresztülmegy orvosi vizsgálatokon: “Mi van, ha találnak valamilyen betegséget?” “Miért van erre valakinek szüksége, aki egészséges?” “Biztos akarok lenni abban, hogy nincs semmilyen betegségem, ami progresszívebb lehet, ha nem foglalkozom vele. „

Ugyan ez érvényes ránk. Még ha mi nem is érezzük, az adakozás tulajdonságának hiányát, és „egészségesnek” érezzük magunkat, hiszünk a nagy kabbalistáknak, akik azt javasolták, hogy vizsgáljuk meg magunkat. Ezért olvassuk a Zohar könyvét, még ha azt is érezzük, nincs erre szükségünk. Talán – köszönhetően ennek az olvasásnak –  hogy, bár én nem bizonyos módon kapcsolódom ehhez, vagy érzek különleges hajlamot, vagy szükséget erre, mégis, meg fogom vizsgálni magam, és látni fogom, hogy negatív tulajdonságokat birtokolok. Ezeket korrigálva, elérek valami jót. (Jobbá válok)

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,665 seconds.