Dr. Michael Laitman

Minden egy titokkal kezdődik

Írva van: “A teljes Tóra egy titokkal kezdődik (Sod).” PARDES (mozaikszó, a spiritualitás fokozatos elérésére) a “Sod” –al kezdődik (titok) “Pshat”-tal  (tudás, egyszerű fordításban) végződik.

Jelenleg nem érezzük, hogy egy titokkal állunk szemben, ez mind szigorúan el van rejtve előlünk. Pshat azt jelenti, hogy minden leegyszerűsödik, tiszta lesz, és nyitottá válik, ami az elérés utolsó lépése. Amikor elkezdjük elérni a spiritualitást, felemelkedünk az Assiya világához, ott felfedjük a titkot (Sod), felismerjük, hogy minden misztikus a számunkra, és mindez el van előlünk rejtve.  Ez az, amit felfedhetünk az Assiya világában.

Amikor felemelkedünk a Yetzira világába, felfedjük magyarázat (Drush) szintjét, és ha elérjük a Beria világát, akkor felfedezzük az útmutatást (Remez). Végül, ha felemelkedünk az Atzilut világába, felfedjük a tudás (Pshat) szintjét, és minden feltárul előttünk: az egyszerű Felső Fényt, ami az egész valóságot kitölti.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.