Dr. Michael Laitman

Válaszok a kérdéseidre, 5. rész

Mi a teremtés célja?

Kérdések a következő témában:  Kabbalisták a teremtés céljáról” 2. rész

Kérdés:

Következik, hogy lévén ez egy közös, magában álló vágy, meg kell kapnunk mindent, amit a Teremtő elkészített nekünk. Ezért van az, hogy fel kell készíteni magunkat egy fenséges ünnepségre? Kell-e nekünk felső kapcsolatokat kiépíteni, hogy együtt álljunk a Teremtőnek ellen?  És ez azután van, hogy mi azt mondjuk Neki  „Nem”, függetlenné válunk, és túljutunk a szégyenünkön?  Na ez egy eltérés!  Vajon ez egy örökös ünnepség-e a két egyenrangú partner között, egy fajta újjászületés? Nehéz elképzelni ezt a szétválást akár egy másodpercre is!

Válaszom:

Ez miattad van kedvesen, mert  te még mindig egy egyszerű egoista vagy; azaz te csak egy természetben létezel. Amikor a másik, az altruista természeted kezd működni benned,  ez nem fog egy ”szkizofrén” hasadáshoz vezetni. Ehelyett alkalmas lesz megfigyelni, hogy hogyan egyesül az ellentétes oldal. Egyébként a kvantumfizika a természet hasonló  manifesztációit mostanság fedezi fel.

Kérdés:

Mondhatjuk-e azt, hogy az én ideiglenes rabszolga létem az érzéseimben csak attól változik, hogy a mestert egyszerűen megválasztom, még a funkcionális szerepének hiányában is, és lehetőség szerint a lényegében  is ? Aztán hogyan tudom újra definiálni a kapcsolatunkat amikor azt választom, hogy a mester helyén dolgozom, jó fizetésért? Ki Ő velem kapcsolatban, egy partner? Miért használja a Tóra mindkét oldalon a „rabszolga” szót, a Teremtő oldaláról (Ne félj én rabszolgám Jakob, mondta a Teremtő) , csakúgy, mint a személyek oldaláról („a Teremtő rabszolgája”)?

Válaszom:

Sokféle fajtája van a Teremtővel való kapcsolatnak: „fiú”, „rabszolga”, „”asszony”, „barát”, és így tovább.  „Rabszolga” az adni akarás totális preferenciájára utal, a kapni akarással szemben.

Kérdés a következő témában: Kabbalisták a teremtés céljáról” 3. rész

Kérdés:

Idézet: “Soha nem látott a szem Istent rajtad kívül”… És mi van a többiekkel?

Válaszom:

Ez mindenkire vonatkozik, de csak az ember személyes tulajdonságain belül korrigált tulajdonságokon.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.