Dr. Michael Laitman

Tanítsuk meg a gyermekeket kedvesnek lenni…

A hozzám intézett kérdés:

Ha én a gyermekeimet a kabbala elvei alapján nevelem, tanítom őket a szeretetre és az adakozásra, ez alapján hogyan fognak megélni ebben az egoista világban?

Válaszom:

Ne izgasd magad ezen. Ha a gyermek egy olyan környezetben nő fel, ami csak pozitív példákkal szolgál, és kedves viselkedésre ösztönöz, az a környezet nem tehet gyengébb, mint a többi gyermek hatása. Másik oldalról, az ilyen gyermek felfedezi a jó erők sokaságát, amik szolgálják és dolgoznak neki, védelmezik őt, a gonosz erőktől.

Még a hétköznapi életben is, ösztönösen védjük a gyerekeket mindentől, amit rossznak tartunk, és azt tanítjuk nekik, legyenek kedvesek másokhoz, legyenek megértőek és előzékenyek. Azért tesszük ezt, mert ösztönösen megértjük, hogy a jó kapcsolat a környezettel – és nem az állandó konfliktus, vagy az erőből való elérése valaminek – hoz létre  biztonságot és békét.

Magától értetődő, hogy az erőszak nem oldja meg a problémákat, sem az egyén sem egy ország számára. Azok, akik erővel lépnek fel, mindig vesztenek a végén, bár reménykednek a sikerben. Ilyen módon épül fel az anyagi világ, ahol az egyetlen valódi hatalom, ami törvény, a Teremtő. Még ha úgy is látszik, valaki győzött a az erőszak használatával, biztosak lehetünk a vége bukás lesz. Ez vonatkozik egy emberre, egy nemzetre, és a világ is azonos módon mérettetik meg.

Egy feltétellel tudjuk ezt elérni:  a Teremtővel való forma egyezés által. Ez a hasonlóság a kulcsa a sikernek. Ezért nem kell aggódni, hogy egy gyermek „puha” nevelést kap. A mi feladatunk felemelni az embert, az emberiséget, hogy a lehető legközelebb kerülhessen a Teremtőhöz, és akkor biztosan sikeres lesz az élete. .Minden más viselkedési modell csak ártani fog neki.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,209 seconds.