Dr. Michael Laitman

Nem szabad abba hagyni a kérést!

Kérdés:

Ha azt érezzük, az imánk egoisztikus, akkor abba kell hagyni az imádkozást?

Válasz:

A legrosszabb dolog, ami tehetsz, ha abbahagyod a kérést. Mert ez azt jelenti, visszatérsz az állati állapotba, mivel egy állat nem képes és ezért nem is imádkozik. Természetesen valódi imáról beszélünk, a korrekcióra vonatkozólag, nem könnyekről, vagy könyvbeli szavakról.

Az ima egy kérés, a tiszta, saját személyiségünket nélkülöző adakozásra. Azonban hogy kérhetne valaki altruista adakozást, ha az valójában még jobban egoisztikus?  Ki fog derülni, csak akkor tudsz imádkozni, ha nem önmagadnak kérsz. Ahogy elkezdesz magadnak kérni, az többé nem spiritualitás,, mert a Teremtőtől, a saját egoizmusod nagyobb elégedettségét kéred.

A Teremtőhöz való ima, csak az adakozás erejéről szól. Ez az, ahogy az ima kezdődik. Később, meg kell határoznod, miért szükséges ez, mire fogod használni. Meg kell határoznom, hogy vajon a későbbi kapni akarás érdekében akarok most adni, hogy végső soron növeljem az egoizmusom.

Mind a 125 fokozat, amin a személy emelkedik, az ima, különböző tisztánlátási lépcsői. Megkapom az AB-SAG Fényét, amelyre szükségem van, a vágyaim részleteinek megállapításához. Egyre tisztábban látok. Így elkezdem megérteni miért van minderre szükségem, erre a világra, barátokra, ellenfelekre, bolondokra és bölcsekre, szolgákra ás hősökre, és azokra, akik irányítanak a tesi vágyak és a hatalom által.  Szükséges megvizsgálnom a kapcsolataimat mindenkivel, és törekedni a Teremtő felé.

Honnan tudom, hogy vajon az imám, önzetlen, vagy sem, és hogy nem tartalmaz személyes érdekeket, vagy felém irányuló előnyöket?  Csak azt tudom, amikor másokért imádkozom. Ez segít megértenem az imámat. Mint eredmény, képes leszek megérteni miért teremtett a Teremtő engem, és a világot olyannak, amilyenek vagyunk.  Minden valóság egyetlen okból lett létrehozva és elrendezve: hogy megtanuljunk kérni a Teremtőtől korrekt módon és megkapjuk, amit kértünk – a Teremtő természete a valódi minőségével  az adakozásnak, lecserélhessük, az egoizmusunkat.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,993 seconds.