Dr. Michael Laitman

Spirituális jelerősítő

Kérdés:

A három vonallal történő munkában a bal vonal nagynak látszik, nehéznek, és sűrűnek, mivel minden gonosz hajlamunkat átfogja. Ellentétben ezzel, a a jobb vonal nagyon könnyűnek, látszik, és űgy működik csak, mint egy „fűszer.”  Ez csak a mi személyes érzékelésünk?

Válasz:

Természetesen a személy önmagát, mint egy fontos szubsztanciát látja, amit az egész materiális világ ural, annak minden egoizmusával együtt. Ez egy szélsőségesen nagy súly. Másik oldalról, ott van a spiritualitás, valami súlytalan, anyagtalan szellem (Ruach). Ami csodálatra méltó: “Milyen ereje lehet annak, ami maga is teljesen megfoghatatlan? „

A kvantum fizika elementáris részecskéket kutat, amiket még csak elcsípni sem tud, de még érzékelni is csak egy mutató eltérítése által képes. Tudjuk, ebből a világból, hogy sokkal jobban érzékelhető az erő, ha nagyobb intenzitású. Hasonlóan határoz meg és tart fent a spirituális valóság mindent a saját hálózatában, az ereje által. Minden, ami történik, a belső erőkből ered; ezek cselekedeti materializálódnak, és ezáltal teszik lehetővé számunkra az alapvető részecskék meglátását, pontosan úgy, mint ez egész világegyetemünkben.

Ezért megvalósíthatatlan a Fény erőit összehasonlítani az anyaggal. A Fény egyetlen fekete pontot hoz létre, “Yesh Mi Ain” (létezés a semmiből). Ez a pont soha nem változik, mindig egy pont marad. Ezen a ponton belül van, ahol a felfogás folyamata kezdődik “Fekete vagyok. Különbözök a Fénytől. Mennyire különbözök? Lehet ez a különbség, ennyire nagy?” Ezek után, ez a hatalmas különbözőség, ami tény, egyetlen fekete pont által van reprezentálva, amely kiterjed a gonosz hajlamain keresztül, így teremtve meg a világokat. Ez az egyetlen pont az eszenciája itt mindennek; minden ereje a Fényből származik.

A Fény jelenléte, és a csekély vágya miatt, ez a pont képes előállítani a visszavert Fényt. Ez hasonló egy erősítőhöz, amely egy gyenge jelből a bemenetén, külső erő felhasználásával, egy megnövelt jelet hoz létre, megnövelve az intenzitást, a kimeneten. Ez pontosan az, ahogy a Fény külső energiát használ, a gyenge vágyaink spirituális lefedésére, és így hoz létre hatalmas változást.

A vágy használata által, létrejön a Visszavert Fény, és adakozást ad a Teremtő irányába, a belépő direkt Fény ereje, ami a Teremtő ereje, elönti a személyt, és fel lesz használva, egy kis vágy kitöltésére. Ez az, ahogy a Visszavert Fény emelkedik és azonossá teszi önmagát a Direkt Fény erejével, ami a Teremtő befolyása.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.