Dr. Michael Laitman

A feledékenység kifizetődő

Kérdés:

Gyakran megtörténik, egy csomó mindent megértek a lecke alatt, de később elfelejtek mindent, amiről azt gondoltam, hogy megértettem. Ez az igazi útja az előrehaladásnak?

Válasz:

A feledékenység valójában a legjobb tulajdonság, ami az embernek lehet. Különben nem lenne képes megváltoztatni az állapotait. Ha az ember vágya változik, az ész kiszolgálja a vágy változásait is.

A memória mechanikusan működik, és csak ahhoz a vágyhoz tartozik, ami megfelel neki. Miután a mi feladatunk az hogy megváltoztassuk a vágyunkat kapni akarásról adni akarásra, a memóriánkat ki kell tisztítani azért, hogy kezdjük kiszolgálni az új tulajdonságokat és vágyakat.

Ezért ne aggódj azon, hogy emlékszel-e a tanulásunk anyagára! Csak azon aggódj, hogy érezzed, és hogy megnöveld az adni akarásod. A vágyad érzékenyebb lesz-e és akarja-e az egyesülést másokkal? Megérted-e, ha nem akarsz egyesülni másokkal? Csak az érzéseiddel kell törődnöd!

Ne aggódj, az ész mindig az érzések mentén fejleszt. Az ész az érzések kiszolgálásának érdekében alakul. Ez az, ahogy a természet által fel vagyunk építve. Ezért van az írva, „az emberek nem az eszükkel tanulnak” A Kabbalát nem az észen keresztül érjük el, vagy azzal, hogy még több tudásra teszünk szert. Nincsenek vizsgák, ahol megvizsgálják, hogy ki emlékezik  a legtöbbre, és érti a legtöbbet. A szív az, ami ért.

Ha az ember elfelejti, hogy mit hallott a leckén, nem érti meg, és úgy érzi, hogy úgy tűnik el a tudás, ahogy előre halad, („ Én oly sokat tanultam, és ezerszer hallottam róla, és mégsem értem meg”), akkor ez annak a jele, hogy korrekten halad előre.  Ez azt jelenti, hogy akarjuk a vágy változását ás korrekcióját, inkább mint teletölteni tudással egy tisztán mechanikus módon.

Ezért az embernek nagyon vigyáznia kell, hogy mit akar a tanulástól, és milyen változásokat akar látni, ami magán történik. Talán okosabb akar-e lenni, és több mindent megérteni, ami azt jelenti, „többet okoskodni, mint csinálni?”  Ebben az esetben több tudást igényel, mint korrekciót (ugyanis az akció az korrekció), és ez komoly hibához vezet,

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.