Dr. Michael Laitman

Az igazság középen van

Egy személy cselekedetei, mindig a viselkedésén alapulnak; azt érzékeli, és azt fogadja el kizárólag, amit már megszokott. Bármi, ami túl van a megszokott meneten, azt képtelen felismerni. A mi tudattalan állapotunkban, minden újat figyelmen kívül hagyunk, még azelőtt, hogy érzékelnénk, vagy felfognánk azt. Ezért olyan nehéz eljutni szemtől szembe a spiritualitásig.

Egy olyan világban élünk, amelyből csak azt válogatjuk ki, ami ismert a számunkra, és megszokott, a Végtelen Világból, ami körülvesz bennünket. A világunknak, az adakozás világa irányába való kiterjesztése érdekében, alkalmaznunk kell, az értelem feletti hit” alapelvét, és elfogadni az adakozás állapotát, a tulajdonságait, vágyait, gondolatait, és a „szemben álló világ” cselekedeteit.

Ahhoz, hogy ezt elérjük, el kell rendeznünk két ellentétes spirituális állapotot magunkban: fel kell ismernünk a jelenlegi egoisztikus állapotunkat, (alacsonyabb szint) amely ellenétes az adakozás minőségétől (magasabb fokozat).  A továbbiakban szükségünk van arra, hogy ezek között az állapotok között éljünk, örömet találjunk az alsóbb szint ürességének érzékelésében, mert ez ad egy lehetőséget a számunkra az alsóbb szint fölé emelkedésre, a magasabb szintre.

Az említett erők leereszkednek rám, a csoporton keresztül, a Felső Fénytől, és a föld felett tartanak engem, mint egy mágnes. Az igazság magnetizmusa, és a hit (adakozás) ami emel engem, felfelé, hogy erősebb lehessek, mint a bestiális érzékelés egoizmusa, ami lehúz engem a földre.

Az igazság azonban a két állapot között található egyszerre. Mindkettőben élni, külön, külön, egy hazugság. A valódi létezés a két állapot között van, egyidőben: így része az életünknek, a teljesség érzékelése, és hiány, a hála és imádság.

Mindig felvidít a tény, hogy megtapasztalhatom mindkét állapotot egyszerre, és folyamatos átmenetben vagyok. Most, tudomást szereztem az akadályokról, és föléjük emelkedem az akaratom által, mint egy hegymászó, aki tudja, abban a pillanatban, amikor elgyengül, azonnal lezuhan és meghal. Ez az egyetlen valódi állapota a létezésnek, és nekünk ki kell képezni magunkat ezt elérni, a saját élet stílusunkban, és örömet találni benne.

Eszerint ez egy teszt: képesek vagyunk az öröm állapotában élni, minden nehézség, és elégedetlenség ellenére, folyamatosan állhatatosnak lenni, az inspiráció és a kétségbeesés között?

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,182 seconds.