Dr. Michael Laitman

Egy élet mindért

Kérdés:

Mi az az egység köztünk, amit kérünk a Teremtőtől, amikor olvassuk a Zohárt?

Válasz:

Valójában nem tudjuk, mi az az egység. Mit jelent egyesülni? Ez tán az, hogy barátok vagyunk a világunkban, ahol a közös érdeklődés kapcsol össze, a közös vágy és közös elfoglaltság, ahol élvezzük az együtt közösen eltöltött szabad  időt, futballozunk, horgászunk, sörözünk, vagy együtt járunk a gimnáziumba. Vagy egy tengeralattjáró legénysége kell legyünk, ahol mindenki egy kemény pszichológiai tréningen ment keresztül, és felkészült arra, hogy meghaljon másokért?

Egyesülés a spiritualizmusban valami egészen mást jelent.  A spirituális élet, amit egy ilyen egységben  találsz, az kollektív. Ez hasonlít a sziámi ikrekre, ahol ha az egyik meghal, meghal a másik is. Ők csak mint egyek tudnak élni. Nincs felosztás „rám” és „rád”, vagy az egyik fél a másik félért.

A közös életet spirituális egységnek hívjuk, mert  bármi, amit nyersz, az kapcsolatban van a másikkal Egy „testen” osztoztok.  Ez egy spirituális edény, amit a lélek testének hívunk. Ezen spirituális edényen belül van a lélek Fénye; ez egy lélek. Ha ez az egységlét szétmállik, a test eltűnik és a Fény is vele. Ennek eredménye, hogy nincs lélek vagy spirituális élet.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,744 seconds.