Dr. Michael Laitman

Ne várd, hogy a Felső Óra üssön

Először is, köszönjük meg az egónak, hogy olyan kérdéseket hoz fel, mint „Ki” és „Mi” Valójában ez azt mutatja, hogy a Teremtő, Mózes és a Fáraó találkoztak. A Fáraó kérdőre vonja Mózest: „Ki a ti Teremtőtök, hogy meghallgassam az Ő szavát? Ez „Mózes” feltárulásának pontja benned, a pontnak, ami a Teremtőtől a Fáraó elé jön, és előhívja belőled ezeket a kérdéseket. Az ilyen kérdések a spirituális dimenzióhoz tartoznak, nem a testihez. Most tovább kell haladnod, és nevelned kell őket.

Emlékszel, hogy a Tóra hogyan írja le, hogy mi történt a kérdések hatására? Mózes megijedt, de nem volt választása. Időről időre eljött a Fáraóhoz, és a „Fáraó” (az egoista vágyunk) újra és újra lecsapott. Így halad előre egy személy.

A Teremtő beismeri, hogy ő szándékosan megkeményíti a Fáraó szívét, az egónkat. Így mi hirtelen egoista számításokkal találjuk szemben magunkat. A földi benyomásaink megújulnak, és érezzük, hogy ez a világ tele van lehetőséggel. Arra gondolunk, hogy nagy sikereket tudunk elérni, és nem értjük, miért hagytuk ezt magunk mögött. Emellett, hol van a felismerés, a gazdagság, az erő, és az esély, hogy megalapozzuk önmagunkat, mint ahogyan mások is teszik azt?

Több ilyen kérdés fog megjelenni, és a fejlődésünk csak a környezetünktől függ. Meglátjuk, hogy ameddig az összes egyiptomi csapás el nem múlik, „Izrael” nemzete nem jelentkezik közöttük. Ez csak közvetlenül a kivonulás előtt történik meg. Ezzel egy időben erősnek kell maradnunk. Csak a környezetünkön keresztül kaphatjuk  meg a  Teremtő egész Fényét, a Felső segítséget. Máshonnan ez nem érkezhet.

A Fény a Kabbalista szövegekből jön. Viszont, ha nem vagyunk kapcsolatban a spirituális környezettel, akkor ez nem fog ránk hatást gyakorolni. Azért, hogy Felfedezd a Teremtőt, és a Fáraóhoz menj Vele, szükséged van a környezetre, és az autentikus forrásokra.

Így kell megválaszolnunk ezeket a kérdéseket, még mielőtt a felszínre jutnának bennünk. Ne várj, ameddig üt az óra, és az Egyiptomi kivonulás megkezdődik. Kezdd el éppen most. Csatlakozz a csoporthoz, és építs ki magadnak egy kemény alapot. Ha a csoport megadja neked az erőt, akkor az utadat nem fogják megzavarni a leszállóágak, és a járművedet teljes gőzzel hajtja majd előre ez az erő.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,160 seconds.