Dr. Michael Laitman

A természet átkarolásában

Kérdés:

Tüzek kitörése Moszkvában; az emberek légző maszkokkal járnak, és elhagyják a várost. Áradások Indiában, földcsuszamlás Kínában az óriási esőzések miatt. Van lehetőség ennek a helyzetnek a megoldására?

Válasz:

A természet bezár bennünket minden oldalról annak érdekében, hogy egy egyszerű tényt megmutasson nekünk:  a természet részei vagyunk, kicsik vagyunk, és egy keskeny területen belül létezünk, ahol egymástól, és a mindent beburkoló, bölcs természettől, ami körbevesz bennünket (a Teremtő) függünk.

Kényszerítve vagyunk megtalálni, az egyetlen okát minden bajunknak, és megérteni az egyetlen dolgot, amit tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a globális katasztrófát. Az már egyértelmű, hogy az Amerikai olajfolt, az Izlandi vulkán kitörés, az Oroszországi tüzek, a Cunami, és az Ázsiai és Európai áradások nem nevezhetők „lokális problémáknak”. Ezek a természet globális befolyásai, mindannyiunk irányába. A továbbiakban ezek minden kétséget kizáróan folytatódni fognak, senki nem maradhat érintetlen, és nem érezheti magát biztonságban.

Amikor a pénzügyi válság kitört Amerikában, az emberek Oroszországban boldogok voltak, azt gondolták, ez csak Amerikát érinti, és velük nem történhet meg. De a rövidlátásukat néhány héttel később megértették, a saját bankszámlájukon keresztül! Valaki talán azt gondolhatja,  “Mit bánom én ha egy vulkán kitör Indiában? Minden vulkán ki törhet, bármennyire is aggódnék!” Azonban ez befolyásolt mindenkit, akár a tűzvész és az árvizek is.  És a tél még előttünk van…

Mindennek a végén meg kell értenünk, hogy a mi bolygónk kerek, össze kell fognunk, és valamennyiünk túlélésén kell gondolkodnunk. A Teremtőnek, vagy Természetnek (amely ugyanaz) vagy van elméje, érzései, iránya és célja. Ez arra kényszerít bennünket, hogy „jó gyermekek” legyünk. Reménykedjünk, hogy megfogjuk érteni, ezt gyorsan, és okosabbak leszünk.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,135 seconds.