Dr. Michael Laitman

Valami új a Nap körül!

Kérdés:

Miért mondja a Zohár, hogy „nincs új a Nap alatt” Van valami új a Nap körül?

Válasz:

Van valami új a Nap körül, mert  Fény nem hoz új vágyakat (Kelim) a teremtményeknek. A teremtményeknek magukon belül kell megkülönböztetnük, a kívánságokat, erő kifejtéseket, találni új vágyakat és teljesítésbeli hiányosságokat.

A Nap Fénye, a végtelenség Fénye. A teremtés a Nap Direkt Fényét, mint minimális illuminációt érzi, (Nefesh de-Nefesh), És ezen módon megkülönböztet új hiányosságokat magában, a Teremtő nagyságának kinyilatkozásával szemben. Ez többszörös megkülönböztetéssel történik, mert a Fény és az egoizmus ellentétes az adni akarással. Ha így teszünk a teremtmény új lehetőségeket fedez fel az adni akarásra. Mindezekért az Ő nagysága Fényében Nefesh de-Nefesh megelőző Fénye,, a Teremtő megérzése,  úgy érződik, mint egy végtelen “Yechida” az NRHY Fényhez.

A nagyszerű Fény kinyilatkozása, az Ő nagyszerűsége, aki adni akar, ez mind az oka a Fénynek. A „Nap felett” Ez nagyobb, mint a tudás, a vágy, a teljesülés, és közvetlenül a Teremtőtől jön a teremtményhez. Ezért a Nap Fénye csak az élet szikrája, és a teremtésből, ami maradt a Nap fölé épül, hozzáadva az eredeti vágy szeretetére való törekvést

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.