Dr. Michael Laitman

A Teremtő neveinek elérése

Baál HaSzulám cikke ami a „A Kabbala tanítása és annak lényegisége” címre hallgat a „Spirituális kifejezések” című részében írja: A spirituálisnak nincs képe, mivel nincsenek betűk, amivel le lehetne írni őket. Még akkor is, ha általában megállapítjuk, hogy ez az Egyszerű Fény, ami leszáll, és a keresőre terjed ki, ameddig valaki fel nem öltözik és el nem éri a megfelelő mennyiséget, ami az Ő feltárulásához elegendő, ez is egy kölcsönkért kifejezés. Ez azért van így, mert minden, amit „Fénynek” hívnak a spirituális világban, nem olyan mint a Nap fénye vagy a gyertyafény.

Egy embernek, aki nem fogja fel még a spiritualitást, a spirituális fogalmak elvont kifejezések tárházát adják. Olyan ő, mint egy gyerek, aki nem érti a szavakat, és egyszerűen ismétel a felnőttek után. Amikor megkérdezik tőle, hogy „Mit tettél?” ő kedvesen visszhangzik: „Amit te tettél!”

Más szavakkal, nem értjük meg a spirituális jelenséget, amit a szavak visszatükröznek, és úgy ismételjük a szavakat a Kabbalisták után, mint a gyerekek. Mégis, fokozatosan el kell érnünk az igazi jelentésüket, és éreznünk kell, mi van ezek mögött a szavak mögött.

Minden spirituális fogalom egy vágyat fejez ki, és a vágyon belüli érzéseket, mivel semmi más nem létezik a teljes valóságban. Van egy vágy (spirituális edény) és van valami, ami beléhatol. Az érzést a vágyon belül „Fénynek” hívjuk.

A vágy öt részre oszlik: Keter, Hohma, Bina, Zeir Anpin, és Malhut. Ennek megfelelően a Fény ilyen öt típusát tárjuk fel: Nefes, Ruah, Nesama, Haja, és Jechida. Ezen öt Fény összege meghatározza a „Teremtő nevét”, azaz valakiét, aki hatással van rám. A Teremtő az egyetlen, aki megteremtette a vágyakat bennem és ernyőket adott hozzájuk. Ő az, aki mindent olyan módon rendezett el, hogy érezzem az Ő hatását, ahogyan azt teszem. Ő tett meg mindent. Minden, amit érzek az Ő cselekedeteinek következménye.

Ennélfogva minden, amit felfogok, a „Teremtő műve”. Olyan néven hívom őt, amit a vágyaim összege és a Fények, amiket érzek bennük meghatároz, a benyomás alapján, amit kapok. Így formálódnak a szavak a spiritualitásban.

Csak önmagunkat kell megértenünk, és fel fogjuk tárni a Teremtőt magunkban. Ezért hívjuk őt „Bo-Rének” (jöjj és láss). A Teremtő neve én vagyok, ahogyan érzékelem az Ő adományozó tulajdonságát magamban megjelenni. Először mint gyerekek ismételjük az idegen szavakat a Kabbalisták után: Keter, Hohma, Bina, AB, SAG, és így tovább.  Valójában viszont el kell érnünk a jelentésüket és el kell kezdenünk érzékelni őket.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,123 seconds.