Dr. Michael Laitman

Zárjuk le a múltat a jövőbe való belépés érdekében

Kérdés:

Mit jelent a közös spirituális munka a házastársak között?

Válasz:

A spirituális kapcsolat az, amikor egy asszony olyan, mint ha az „egyik fele lenne, egy férfi testének”. A férfi, az asszony nélkül, egy hiányos rész csupán a vágyból. Ez a közös része az állati létezésnek,  (ahogy ez számunkra tűnik) és az egész közös élet, egy családban, amely látszólag nem kötődik a spiritualitáshoz, tény, hogy rendkívül fontos.

Még nem jött el az ideje, de el fogjuk érni, azt az állapotot, amikor a férfi és a nő, érezni fogja a szükségét annak, hogy megtalálja az élet értelmét, és hogy miért élünk. Ez a probléma csak olyan feltételek között oldható meg, hogy hasonlóvá válunk a természethez,ami a Teremtő, és ezáltal kényszerítve leszünk, hogy egy pár legyünk, és egy család. Ez lesz a mi közös spirituális munkánk. Érezni fogjuk, hogy képtelenek vagyunk egy családot megfelelő állapotban tartani, a spirituális összekapcsolódás nélkül, és képtelenek vagyunk elérni a spiritualitást, egy család megteremtése nélkül!

Ezért a családok most válságban, vagy törésben vannak. Ez olyan, mint a Tzimtzum (megszorítás). Minden előző életünk, utunk, megközelítésünk, a család irányába, és a teljes múltbéli paradigma rendszerünk elavult, el kell hagynunk. Ezek érték el a törést. Az elavult filozófiánk, életmódunk és szokásaink, amik a családdal és a társadalommal vannak kapcsolatban, használhatatlanok, az idő, túllépett rajtuk. Elérték a végüket, és ezért tapasztalunk válságot a világban ma. Be kell fejeznünk, a teljes, ezt megelőző viselkedésünket, és belépnünk, egy új kapcsolati rendszerbe.

Innentől, a személynek szüksége lesz családra, gyermekekre, munkára, és közösségre, azonban kizárólag az adni akarás és a Teremtő elérése érdekében, és nem azért, hogy őket egoista módon használja, arra, hogy megpróbáljon kiépíteni, egy kicsi, komfortos otthont, egy kellemes anyagi lét érdekében. Ezért megyünk keresztül ezen a drasztikus változáson, le kell választanunk magunkat, a teljes előző életünktől, és viselkedésünktől.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,161 seconds.