Dr. Michael Laitman

Reméljük mindekivel találkozunk novemberben!

2010 novemberében megrendezzük, a Nemzetközi Kabbala Találkozót Tel Avivban, Izraelben, ahol mindenki, aki a kabbalát tanulmányozza velünk Izraelben és az egész világon össze fog jönni. Ez lesz az egység három napja!

A legfontosabb ok, amiért megszervezünk,  ilyen találkozókat, hogy a Kabbalisták meghagyták nekünk, hogy tartsunk ilyen gyűléseket, találkozókat, az egység érdekében. Rabash és Baal HaSulam ír erről, de ez nyomon követhető Ari és Ramchal megfogalmazásaiban ugyan úgy, mint  Rabbi Shimon és Ábraham írásaiban.

A korrekció csak a lelkeink közötti kapcsolat erényei, értékei által történik meg, és a kommunikációval kezdődik. Már jelen van egy idea a kommunikációban: annak az egységnek az elérésére törekszik, amit a “Teremtőnek,” adakozás, vagy spirituális világ.

Ezen a fajta egységen át, felfedezzük a világokat (Olamot). Ezek az elrejtésből érkeznek (Alamot) a felfedésbe, és ezért a Teremtő maga lesz felfedve egyre jobban, a világ mögé rejtőzés állapotából. Más szavakkal a köztünk levő kapcsolat által egyre jobban és jobban felfedezzük az adni akarás és a szeretet erejét és ezt nevezzük a Teremtő felfedezésének. Amikor ez a minőség felfedezésre kerül közöttünk, elkezdjük érezni, hogy ezen belül élünk és létezünk, és így felülemelkedünk ennek a világnak az érzékelésén.

A Teremtő felfedezése elérhető, azokkal a feltételekkel, amikkel végrehajtjuk a cselekedeteinket a világban végzett munkamenetünkben. Mi itt kezdjük, és akkor folytatjuk a cselekedeteinket a spirituális birodalomban, amikor az felfedezésre kerül a köztünk lévő kapcsolatokban.  Ezért szükséges találkoznunk és egyesülnünk ezen a módon, használva mindazon lehetőségeket, amiket ez a világ biztosít a számunkra, fizikailag, pszichológiailag, vagy virtuálisan a még közelebbi kapcsolataink felépítése érdekében.

Szeretnénk bejelenteni ezt az eseményt mindenkinek, és összekapcsolni annyi embert, amennyit csak lehetséges, minden korlátozás nélkül. Bárki, a világ bármely sarkából, részt vehet, ha vonzza ez az elképzelés. Azoknak a feladata, akik tanulnakBnei Baruch-ban, hogy előkészítsék ezt a találkozót, de magát a találkozót mindenkinek szánjuk, aki részt kíván venni!

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.