Dr. Michael Laitman

A „hit az értelem felett” álma

Kérdés:

Mit tegyek, ha azt hallom ” hit az értelem felett,” én minden esetben azonnal valamilyen egoista előnyt képzelek el?

Válasz:

Nem tudunk másképpen gondolkozni. Bármilyen altruista minőség, bármelyik pillanatban való felbukkanása, „fentről”érkezik, mint a Reformáló Fény eredménye, amely hat ránk, és elvezet a  Teremtővel való azonossághoz.

Ameddig nem érezzük, az adakozás szükségességét, anélkül, hogy ebből előnyünk lenne, mindent el kell követnünk, bármibe is kerül, hogy a Felső Fény befolyásoljon minket, és ezen keresztül, megkapjuk ezt a minőséget.

Ha ráébredek, hogy nem vagyok képes vágyni, adakozásra, önmagamra irányultság nélkül, ez mutatja a helyes megértését a természetünknek, melyet a személy általában nem birtokol. Ez a ráébredés, szintén a Fény hatása által jön el, és egy jele a spirituális előre haladásnak.

A Felső Fény „ráhúzza” a a tulajdonságait, az egoizmusomra, mely biztosítja majd nekem annak az észlelését, hogy mi jelent az adakozás, „ami kívül áll rajtam”. Ez aztán belém csepegteti a vágyat, az önmagamra irányuló adakozás tulajdonságának megkapására, ami nem igényel kölcsönösséget. Ha a személy ráébred erre, akkor a Machsom felé vezető úton jár, ami a bejárat a spirituális világba.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.