Dr. Michael Laitman

A kabbala bölcseletének leírása

Hogyan tudjuk elmagyarázni a Kabbalát az embereknek?

1. Először is a legfontosabb, hogy a Kabbalát elválasszuk az összes úgymond „spirituális” módszertől, filozófiától, miszticizmustól, mágiától és hasonlóktól.

2. Egy tiszta és rövid magyarázatot kell adnunk a Kabbala bölcseletének lényegéről és céljáról, és arról, hogy hogyan tud nekünk segíteni, hogy megoldja az összes problémánkat, amik egyetlen gyökérről erednek, a természettel való egyensúly hiányáról.

Tudjuk azt fizikából és fiziológiából, hogy az élet egyensúlyának törvénye a legfontosabb törvény. Az élet maga ettől függ, és emiatt ezt be kell tartanunk. Ha sikeresen magyarázzuk el, ami egyrészt egyszerű másrészt a szívből szól, az emberek ma készen állnak arra, hogy meghallgassák ezt.

Nem tudományt ajánlunk az embereknek, hanem egy gyógyszert, hogy a problémáiktól megszabaduljanak. Ez megfelel minden embernek, az életben, mert együtt élünk a természettel, és a törvényeivel, ami alkalmazható mindenki számára.

A Kabbala bölcselete elmagyarázza, hogyan érjünk el egyensúlyt, más szavakkal kapcsolatot a Teremtővel, ami ugyanaz a dolog. Elmondja, hogyan aktualizáljuk az életünket ebben a törvényben, az egyensúlyban és a formák egyezőségében.

A szabály, hogy „szeresd a felebarátodat, mint önmagadat” egy teljesen korrigált és természetes kapcsolatot ír le a környezettel. Ha egységre lépek a környezettel egy egységes egésszé, akkor nem fogok problémát érezni, vagy szerencsétlenséget, mert tökéletes leszek, és végtelen mint amilyen a teljes természet is.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,147 seconds.