Dr. Michael Laitman

A Malchut sötét illuminációja

Egy részről ott van a Végtelen Világ amely abszolút öröm és élvezet, minden szempontból: elérés, megértés, érzés, végtelenség és teljesség. Másrészről azonban van ez a világunk, ahol a hiány mindenben érezhető.

Azonban annak érdekében, hogy kapjunk egy lehetőséget arra, hogy valahogy létezni tudjunk,  a Végtelen Világ elrejtése alá került. Ebben a világban olyan formában érezzük a hiányt, amely nem annyira tragikus, annak a ténynek az ellenére sem, hogy a végtelen bőség is el van rejtve előlünk. A Végtelen Világ látszólag növekszik, egyik fokozatról, a másikra, a saját elrejtésének öt szintjét (öt világot) létrehozva ezzel, Önmagunkat mindezen világok alá helyezve, nem érezzük, milyen sok mindenben szenvedünk éppen hiányt.

Még annak mértékét is, hogy hogyan fejlődünk, az egoizmusunkban való növekedés, és emelkedés mutatja meg. A Fény fokozatosan egyre többet feltár nekünk, és ezzel a hiány és a gonosz egyre nagyobb megtapasztalását okozza számunkra. Ezért nem tesszük magunkat a Fénnyel azonos szintre, hanem folyamatosan egyre rosszabbul érezzük magunkat. Nem meglepő tehát, hogy a modern világ ilyen kataklizmákat tapasztal meg.  Mindezek után, a növekvő ego, egyre jobban szembefordít minket a Fénnyel.

A különbség (Delta) a vágyak és a Fény között egyre kézzelfoghatóbbá válik, és ennek eredményeképpen, egyre többet szenvedünk. Ha nem lett volna az összes említett világ elrejtve, nem volnánk képesek önmagunkat elviselni, mivel magunkat a Végtelen Fényének relációjában érzékelnénk. Ez az egyenlőtlenség köztünk olyan nagy lenne, hogy lehetetlen lenne elviselni, ezt a rettenetes érzékelést.

Talán valaki már megtapasztalta ezt az érzékelést, ha nem egy napon megfogja, mivel mindenkinek szükséges átmenni ezen egyszer az életében. Ezt nevezik, a Malchut,” illuminációjának, megvilágításának, az abszolút, teljes szemtől, szembeni  sötétségnek, ami valami borzalmasan rémületes. Ez a különbség feltárulása a mi világunk pontja, és a végtelen között, biztosítva ezzel a számunkra, ennek a rettenetes sötétségnek a kismértékű megérzését.

Tehát mind a 125 elrejtési fokozat, amely elválaszt bennünket a Végtelentől, nagyon pontosan lett létrehozva, annak érdekében, hogy biztosítsa a számunkra az állapotunk elfogadását, és feldolgozását. Ezek mögött ez elrejtési ernyők mögött, biztonságot érzünk, mint egy kisgyermek az anyja mellett, aki még képtelen bármit cselekedni, a saját érzései alapján, és ezért az anyja védelme alatt áll. Hasonlóan ehhez, a elrejtések ernyői által, egy védelmet érzünk: különben képtelenek lennénk a Felső Fény nyomását elviselni.

A Fény, mint sötétség érzékelhető! Ezt az úgynevezett, “Pulsa DeNura,” a Fény ütése, amikor a Fény nagyobb, mint amit a Kli, képes befogadni. Ez egy nagyon kellemetlen érzet, mivel folyamatos egyensúlyban kell lennünk, valamennyi befolyás vonatkozásában, a jó és a rosszakéban is. Még ha a jóság határtalan mértékben is adatik meg, ha meghaladja a Klink befogadó képességét, képtelen tolerálni. Tudjuk, hogy mindenki előnyben részesíti a meleg időt, a hideggel szemben, azonban amikor forróság van, ez sem jó, és akkor semmi sem jobb, mint a fagyos hideg.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,183 seconds.