Dr. Michael Laitman

Érett gyümölcs

A Klipa, mint egy héj, védi a gyümölcsöt, ameddig az meg nem érik, és ugyanígy működik értünk, ameddig el nem érjük a korrekciót. Megvéd minket egészen addig, amíg készen nem állunk és érettek nem vagyunk. Ekkor képesek leszünk kitörni, és elhagyni a héjat.

Viszont, egészen addig, nem érezzük, hogy van egy héj, mint egy vad, éretlen almában, ameddig nincs különbség a belső rész és a héja között: minden ugyanolyan savanyú és zöld. minél jobban megnő a gyümölcs, annál nagyobb a különbség a héja és a belső tartalma között. Először a héj szoros, de fokozatosan elválik a gyümölcstől magától, és minél jobban fejlődik, annál vékonyabbá válik a héj. Ha a héj sértetlen marad, a gyümölcs végül elszakad a bőrétől.

Ugyanígy növekszik az ember, ameddig el nem éri a felnőttkorát. Mihelyt az összes tulajdonságunk készen áll, eldobjuk a Klipát és megválunk tőle.

Mostanáig folyamatosan csábított minket valami, és előrerohantunk az életben, mint a szamár, amit a répa csábít. Viszont most ez az egész rendszer már nem működik. Nincs más, amit megtehetne, mivel már felkészültünk rajta keresztül. A Klipot, a Teremtő hűséges segítője; ahogyan segített minket, és megadta a lehetőségét, hogy megérjünk. Ezért nem vonz már minket. Azt hiszed, a Teremtőnek elfogyott a répája? Sokféle más csábító erővel rendelkezik, de már nincs rájuk szükségünk. Elértük a fokozatunk felső részét és most fel kell emelkednünk a következőre.

Ennélfogva semmi más nem vonz minket előre, nincs már, ami után szaladjunk, ürességet érzünk, és a jövő nem vonz minket. Ki kell jönnünk ebből a héjból (Klipa) a Felső Világba, mint egy kukac, ami kimászik a fényre a keserű retekből.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.