Dr. Michael Laitman

Miért a fej dönt a testben?

Mi van az Aba ve Imával a Nekudim világában, ami a testre való tekintettel (ZON – Zeir anpin és Nukva) a világ „fejévé” teszi? Ők a Felső Parcuf, a Keter megvilágításában vannak. Ez az megvilágítás megvédi őket az egoista vágyaktól; a Hasszadim Fénye óvja őket az öröm megszerzésének vágyától. Még ha a vágy hirtelen meg is jelenne, az adományozás Fénye megvédi őket az egoista megszerzéstől. Ebből az okból kifolyólag az Aba ve Ima a fej.

Mi a különbség a fej és a test között? Az anyagi világban különböző anyagból lettek megteremtve: az agyból és a húsból. Viszont mi a különbség a spirituális fej és test (Ros és Guf) hogyan különböznek a vágytól? Nem a vágy az egyetlen dolog, amit a Teremtő megteremtett?

A spirituális fej az elválasztottság az öröm megszerzésének vágyától, ami lehetővé teszi egy ember számára, hogy cselekedeteket hajtson végre a megszerzésvágy fölött. Egy megvilágítástól a Hasszadimból, az adományozás Fénye, a spirituális edények vágyai (Kelim) válnak a fejjé. Ez a Fény lehetővé teszi a számukra, hogy lekapcsolódjanak a vágyról, ami bennük van, és egy számítást végezzenek fölötte, úgy mintha objektívan vizsgálnák őket, mint egy független megfigyelő. Egy fej az a rész, ahol az objektív döntés megy végbe. Ez elválasztja az emberi lényt az állattól, és általában az egész természettől (mozdulatlantól, növényitől és állatitól). Spirituálisan a különbségek egy alapvető lényegiségben nyugszanak, és nem az anyagban magában, mint a mi világunkban.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,461 seconds.