Dr. Michael Laitman

Mindenkinek van lelke

Ha egy ember csak azért tanulja a Kabbalát, hogy tudásra tegyen szert, a vágy nélkül, hogy kijavítsa önmagát, akkor ennek nem lesz haszna, mert a tanulás célja, hogy magunkra vonjuk a Reformáló Fényt. Ezért rejtették el a Kabbalisák a szövegeiket a megelőző évszázadokban. Ebben az időben az emberiség nem érezte szükségét a Korrekció Fényének, nem volt ok rá, hogy az emberek kezébe Kabbala könyvet adjunk. Semmi mást nem láttak volna benne, csak holt betűket és üres sejteket. Ezért volt a Kabbala tiltva. Ha egy embernek nem kell korrigálnia a vágyát, a Kabbala nem szolgál számára semmivel. Valójában csak károsítani fogja, mivel a mechanikusan tanul és ugyanabban az anyagi dimenzióban marad, amit mindig is ismert.

Ha ez így van, akkor miért terjesztjük a Kabbalát a tömegek között, azok között, akiknek még nincs spirituális vágya, „szívben található pontja”? Az igazság az, hogy valaki vágya minden dimenziót magában foglal. A közös spirituális edény minden lelket magába foglal, minden embert, még azokat is, akiknek a Resimója a spirituális korrekció felé nem tört még a felszínre. A különbség az, hogy nem tudják azonnal elindítani a korrekciót, mert nincs meg bennük az igény arra, hogy egy spirituális célt érjenek el.

Ugyanakkor, mindenkinek van lelke! Minden ember a Malhut egymásba olvadó részét képezi a Végtelen Világban. Képesek vagyunk minden ilyen lelket magunkhoz kapcsolni, és így a mi körünkbe vonni őket. Így a Körülölelő Fényt vetítjük ki rájuk, amit magunkra vonunk.

A Körülölelő Fény nincs rájuk olyan erős befolyással, mint amilyennel ránk van. Közvetlenül befolyásolja a saját spirituális Resimónkat,de az ő spirituális Resimójuk még nem tárult fel, és ennélfogva a Fény közvetetten befolyásolja őket. Ugyanakkor a korrekció felé vonzza őket és a közös spirituális élőlényünkbe integrálja őket.

Ennélfogva, a munka, amit megteszünk, nem hiábavaló. Baál HaSzulám azt írja a Kabbala tudományának terjesztéséről a tömegek között, hogy ez a „Messiás kürtjének a hívása”.

cst

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,641 seconds.