Dr. Michael Laitman

Ki üt egy lyukat a csónakba?

Kérdés:

Amikor idegen gondolatok jönnek elő, miközben a Zohart olvasom, akkor ez olyan, mintha lyukat ütnék a csónakba?

Válasz:

Ezek az idegen gondolatok nem a tieid, hanem valahonnan jönnek. Ők nem tőled függenek; a Teremtő küldi őket. Szóval, nyugi. Te lyukat a közös csónakban csak a azokkal a gondolatokkal ütsz, amik felmerülnek benned.

De azért fontos,  hogy mit csinálsz ezekkel az idegen gondolatokkal, azaz velük maradsz-e, és folyton gondolsz-e reájuk.  Ha így van,  akkor te tényleg ütsz egy lyukat a csónakon. Vagy ha ellenállsz ezeknek a gondolatoknak, és eldobod magadtól őket minden pillanatban, miközben arra vágysz, hogy a barátaiddal maradj együtt, akik minden eszközükkel arra törekszenek, hogy a csónakot a célba vigyék? Ez igazán csak tőled függ.

Mindig ez az eset a Kabbalában: Mi azon dolgozunk, amit a Teremtő küld nekünk. Az előkerülő körülmények között (Reshimot)  Mi nem választjuk őket, és nem vagyunk megítélve általuk.  Csak a rájuk adott reakciók függenek tőlünk, és minket ez alapján kell megítélni.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,132 seconds.