Dr. Michael Laitman

Felépítjük a Kabbala állapotát

Egy levelet kaptam:

Mi most tanúi vagyunk az online közösségek űj szociális struktúrája felbukkanásának. Egy virtuális valóság épül, ami jelenleg nem tartalmaz semmilyen szabályt és ideológiát.  Azt gondolom, hogy a módszerünk a legalkalmasabb, pont ezeknek az online közösségeknek, és nem a való világnak, mert az utóbbi nagyon tehetetlen, és tele van miriád különböző ideológiával.  Közben a virtuális világban változások történnek néhány nap alatt és nem néhány évtized alatt.

Az biztos, hogy ez nem egy spirituális világ, de ez többé nem egy materiális világ sem. Ez egy új játszótér az emberi észnek, ami különböző jeleneteket tud eljátszani, amik a pszichikai realitásban csak évtizedekben és évszázadokban játszódhatnak le

Ízraelben dolgozhatunk úgy, mint a régi napokban, létrehozva egy fizikai infrastruktúrát, és néhány hónapon belül látjuk, hogy ez csodálatosan működik. Mindazonáltal a világ többi részén, sehova nem leszel beengedve. Minden dolog vagy a fizikai világban van, vagy az ő ideológiai struktúrájában. Változások csak a kataklizmák befolyásolására történnek.

Míg a „materiális „ ember nem is fog gondolni rád, egy spirituális személy azonnal felfogja a Kabbala lényegét. Az ember, aki  ebben a virtuális világban létezik, azt mondja neked: „ Ha a játékod érdekes, játszad. Miért ne?” Én ezt úgy látom, hogy ez az egyetlen esély arra, hogy megváltoztassunk valamit a külvilágban.

Kommentem:

Egyetértek veled majdnem mindenben. Ezt mi a Szimulátorunkkal próbáljuk végrehajtani, hogy létrehozzunk egy új egyesülést, az egy és egyetlen államát a Kabbalának a világon. Az alapszabály „szeresd felebarátodat, mint te magadat”, a Természet Felső Erejének törvénye szerint. A viselkedés és a kapcsolat minden törvénye és szabálya az adakozás természetén alapul.  Baal HaSulam írja ezt” Az utolsóm generáció” című cikkében.

A tinédzserek úgy fogják fel ezeket a közösségeket, mint a családjukat.  Visszautasítják az élő kommunikációt, a virtuális kommunikáció javára. Az online közösségek a viszonyítás erős pszichológiai referencia pontjaivá válnak a felhasználók számára.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,479 seconds.