Dr. Michael Laitman

Az Ösvény a Teremtő Palotájához

Kérdés:

Mit jelent az, hogy értékelnünk kell a spirituális felemelkedést?

Válaszom:

A felemelkedés az az állapot, ahol képes vagyok igazolni bármit ami velem történik, képes vagyok igazolni, elismerni a barátokat, a csoportot azáltal, hogy angyaloknak látom őket, melyek segítenek nekem szabad választásom és célom elérésének megvalósításában. Ezen állapot elemeiből képes vagyok összerakni magamat, és viszonyomat a Teremtővel, aki egy ilyen állapotban jelenik meg.

A csoport, otthonom, munkám, tanulmányaim, egészségem és így tovább alkotják az állapotom komponenseit. Nekem meg kell határoznom, hogy mindezek csak másodlagosak a csoporthoz viszonyítva. Össze kell gyűjtsek mindent a csoporton kívül, és be kell hatoljak a csoportba velük együtt, még akkor is, ha a csoport is csak egy elem a többi között. A csoportban ugyancsak meg kell különböztetnem a számtalan komponenst, ameddig azokból egyet választok ki: a Teremtő elérésére, megértésére vonatkozó vágyat.

Egyre mélyebbre hatolok ebben a munkában, és ezekben a részletekben egészen annak központjába. Mint hogyha a Király Palotájába igyekeznék távolról, amíg azt el nem érem. Én leszűkítem, és koncentrálom fókuszomat, meghatározva az utat, amíg el nem érkezek a célhoz.

Először úgy érzem hogy egy egész világ van körülöttem. Hamarosan látom, hogy csakis a csoport létezik, és a különböző helyzetek a csoporton belül. Mindez így marad mindaddig, amíg elérkezem egy nagyon egyszerű séma felismeréshez: minden körülöttem egyszerűen csak angyalokból áll, olyan erőkből melyek engem a Teremtő felé irányítanak, segítve engem a Teremtő elérésében.

Mi is a csoport? Vajon ez a helyi csoportot jelenti, mely a legközelebb van hozzám, vagy a világcsoportot? A csoport az az összes lelket jelenti. Mi az egész világgal kezdünk, és fokozatosan egy körré zsugorodunk.

A csoport számomra a fizikai testekkel kezdődik, azokkal az emberekkel akiket a világból ismerek, akikhez kapcsolatban érzem magam a közös célon keresztül. Ezek azok az emberek akik megértenek és érzékelnek engem annak ellenére, hogy személyesen igazán nem ismerem őket. Azonban a spirituális világban mi egyetlen kollektív rendszerben létezünk. Ebben a világban lehet, hogy nem találkoztunk még, de a spirituális valóságban együtt vagyunk.

Mindez kétségtelenül egy lehetőség a megmenekülésre, mivel mi össze vagyunk kapcsolódva, támogatjuk egymást, és függünk egymástól. Ez nem csak a saját generációmat jelenti, akik ma a Teremtőhöz hasonlatos állapotban léteznek, hanem az összes Kabbalistát a múltból is Ádámmal kezdve, aki legelsőként fedezte fel a Teremtőt 5771 évvel ezelőtt, és ezáltal megvalósította szabad választását.

Attól a pillanattól fogva a megteremtett lény, a vágy pontja elkezdte utazását hogy elérje azonosságát a Teremtővel. Azóta és mind a mai napig az összes Kabbalista aki ehhez a célhoz kapcsolódott egyetlen rendszerhez tartozik, függetlenül attól, hogy a spirituális létra melyik fokán álltak, állnak. Azokra vonatkozólag, akik még nem dolgoznak a rendszeren belül, azok ugyancsak bele tartoznak, de nekünk kell felébresztenünk őket.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.