Dr. Michael Laitman

A Szívárvány 7 színén keresztül az egyszerű fehér Fényig

Minden amiről a Zohár és a Kabbalah beszél azok csak a közöttünk levő kapcsolatok formái és típusai. A Teremtő, vagy Felső Fény nem rendelkezik formával, mi nem vagyunk azt magát képesek érzékelni. Az közöttünk levő adakozás és szeretet kapcsolatainak formái és típusai azáltal hogy formák egyenlőségét érik el a Fénnyel, adják meg a formát, színt és tulajdonságok árnyalatait a Fénynek. Én képes vagyok kiválasztani és “kiemelni” a Fényt a saját tulajdonságaim közül amekkora mértékben én azonossá válok Ahhoz.

Ennél fogva bármit is olvasunk a Zohár Könyvében, az mindig a lelkek közötti kapcsolatok típusaira vonatkozik. Mi a Fényt a közöttünk megjelenő kapcsolatok formáinak megfelelően fedezzük fel. Egyébként lehetetlen a Fényt “megcsípni”, felfedezni. “Nem létezik Fény” amennyiben én nem festem azt be különböző színekkel. A Fény mely felém jön szükségszerűen színessé kell hogy válljon, mint a szívárvány 7 színe. Enélkül én, mint teremtett lény nem láthatom azt, képtelen vagyok azt érezni, érzékelni.

Tegyük fel, hogy létezik egy prizma, amelyre az egyszerű Fényt ráirányítjuk. Ahogy az szétszóródik a prizmán keresztül, a prizma azt a szívárvány 7 színére bontja a vöröstől, az ibolya színéig.

Ez az amely az Atzilut világának Zeir Anpin-ja által történik: elhozza a Bina Fényét felülről, azt 7 színre bontva. És én, Malchut ellenkező irányban cselekszem (szűrőmön (Masach) keresztül: összegyűjtöm mindezeket a fényeket/színeket, visszatérítve (Ohr Hozer, Visszavert Fény) azokat a “prizmába”, mely egyetlen Fényt hoz létre.

Én nem érzem az egyszerű, fehér Fényt mely elérkezik hozzám, mivel az színtelen. Azonban én összegyűjtöm mind a 7 színt, mely a Zeir Anpintól a Malchuthoz elérkezik magamon belül, és elkezdem érezni az eredeti egyszerű Fényt. A Malchut-ot úgy nevezzük, hogy “gyülekezet” mivel az összegyűjti, és magába építi a Zeir Anpin mind a 7 Szfiráját.

Azáltal, hogy azonossá teszi magát ezzel a “prizmával” mely a Fényt 7 színre bontja, a Malchut ismételten eléri, létrehozza az egyszerű fehér Fényt. Ez az ahogy érzi, vagy elképzeli ezt a Fényt. Nem kapja meg a fehér Fényt, hanem azáltal, hogy magát hasonlóvá tesz azzal, képes azt elérni, és azzal összeolvadni, annak a törvénynek megfelelően, hogy “Megismerlek Téged tetteid által” (MiMaaseicha Ikamucha).

A 613 cselekedet, vagy korrekció által mi felépítjük a Teremtő “képmását”. Végül is a Teremtő nem rendelkezik képmással, mi hozzuk létre azt saját tulajdonságainkból.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,676 seconds.