Dr. Michael Laitman

A Spirituális Referencia Pont

Kérdés:

Ha előrehaladunk a sötétségben, akkor hogyan irányíthatjuk magunkat, keresztülhaladva a szellemi munka minden fázisán, hogy elérjük annak megértését, hogy tehetetlenek vagyunk és a Teremtőhöz kell forduljunk segítséget kérve?

Felelet:

Mi nem látjuk a teremtőt és nem játszhatunk vele, ahogy egy gyerek játszik egy felnőttel. A Teremtő készített egy játszóteret nekünk: a társak csoportját. Ezért szándékosan összetörte a lelket darabokra. Nem azért, hogy az egyes megtört részekhez viszonyuljunk, hanem, hogy a részek egységéhez forduljunk úgy, mint Őhozzá. Így hozunk létre egy Kelyhet, ami hasonlatos a Fényhez és eljutunk a teremtmények szeretetétől a Teremtő szeretetéhez.

Ezért a csoporttal kapcsolatban, de nem az egyes különálló társakkal ) le kell választanom magam minden anyagi számítástól és magamat, a csoportot és a Teremtőt egyetlen egységnek kell látnom.

Az állapotomat és a viszonyulásomat a terem-tőhöz aszerint kell megítélnem, ahogy a Csoporthoz viszonyulok. A Teremtőt nem látom, de a társakat látom! A Teremtő elrejti magát s ezzel lehetőséget ad arra, hogy független legyek és egyenlő Vele.

A horizont mögött eltűnő célt kell elérnem s ez akkor lehetséges, ha van egy látható referencia-pontot. Ha jól célzok, elérem a láthatatlan célt. A Teremtőt célként jelölő referencia-pont a csoport, amelyet mesterségesen hozott létre a Teremtő (belőlünk) azzal, hogy olyan illúziót kelt bennünk, hogy gyűlöljük egymást.

Amilyen mértékben egyesülünk, annyira tudjuk pontosan elérni őt. Ha azért egyesülünk, hogy Őt megtaláljuk, akkor a megfelelő munkát végezzük.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.