Dr. Michael Laitman

Ahol az életrő rejtőzik

A a lélek első pontja felfedésének a kulcsa: a kölcsönös garancia minősége. Ez hasonló ahhoz az állapothoz, amit akkor élünk át, amikor a test felébred a tudattalanságból. Ez a tudattalanság állapota az, amiben a törött lelkek léteznek. A lelkeknek ez a fajta felébredése akkor történhet meg, amikor befolyásolja őket a Felső Fény (Ohr Makif,  Körülölelő Fény) és kitölti őket a Felső Fény egy része (Ohr Pnimi, a Belső Fény).

Felbukkan a kérdés a világunkkal összefüggésben: Mi a titka, az anyagi test élettel áthatottságának, honnan jön ez az élet? Összegyűjthetjük és egybekapcsolhatjuk a testhez szükséges szöveteket egy laboratóriumban, de hogyan gyújtsuk be az élet szikráját ebben a testben, hogy valóban életre keljen? Az élet forrása nincs a mi kezünkben, mi csak a test manipulálására vagyunk képesek, ameddig az él.

Azonban amikor a testszövetekbe élet költözik, ez az erő teszi a testet élővé? Nem tudunk teremteni élő anyagot az élettelenből, vagy állatot csinálni egy növényből, és embert sem alkothatunk állatból. Ennek az oka az, hogy az életerő egy rejtett síkról terjed ki.

Ez az életerő felfedezhető, a kölcsönös garanciában, mint az egységünk belső ereje, ha vágyunk az egymástól való idegenkedés megszűnésére, és a Teremtő erejének bevonzására. Ez az életerő úgy tekinthető, mint maga a “Teremtő.” Amikor felfedésre kerül, elkezdjük megérteni, hogy ami folytatódik az előző létezésünkből, az csak egy nagyon külső „beöltözése” ennek az erőnek.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.