Dr. Michael Laitman

Bűn, bűntetés, és a Korrekció Fénye

Kérdés: Hogy ha “Nincsen Más Rajta Kívül” és minden Általa történik, akkor miért kell magamat bűnösnek tartanom?

Válaszom: Amikor a gonosz megjelenik az első alkalommal azt még nem tekintjük úgy, mintha bűnt követtünk volna el. Azonban miután felfedeztem a gonosz hajlamot magamon belül, és azt mindezek ellenére, továbbra is használni akarom, akkor az már a számlámra íródik. Amikor ez már a második alkalommal történik, meg azt már bűnnek tekintjük. Ez olyan, mint a Tudás Fájának gyümölcsének, ismételt megízlelése. Azonban, csak amikor ez már harmadik alkalommal is megtörténik, akkor tekintenek engem, valódi bűnösnek. A második alkalom még mindig csak annak felfedezése, hogy én gonoszságban létezem.

Mondjuk azt, hogy elkövettem egy bizonyos bűnt, de mindez a legelső alkalommal történt még csak meg. Még az evilági bíróságok is figyelembe veszik ezt a tényt. Aránylag könnyű bűntetést kapok, mint figyelmeztetést, hogy segítsen engem abban, hogy ezt a bűnt soha többé ne kövessem el. Más szóval megadják nekem a korrekció erejét.

Azonban, amikor függetlenül a megkapott korrekciótól, amit bűnömnek megfelelően kaptam, én mégis megismétlem a bűnt, mivel a bűnös vágy, mely felébred bennem az nagyobb, mint a büntetés, vagy nagyobb, mint a bűntől való félelem, ez azt jelenti, hogy én valóban bűnt követtem el.

Amikor első alkalommal bűnözök, az én gonoszságom mértéke megjelenik számomra. Egyenlőre azt nem hívjuk bűnnek. A második alkalommal én felfedezem, milyen mértékű bűnöm a Teremtő ellen, és a bűnömnél kissé erősebb büntetést kapok.

 

Bűn, büntetés és a korrekció fénye

Amennyiben én felfedezem ezt a fajta vágyat magamban, a harmadik alkalommal is, és a vágy még erősebb mint korábban volt, akkor ezt  hívjuk úgy, hogy “gonosz hajlam”, mivel ezen belül megyek én a Teremtő ellenében. Ez a Fáraó ereje bennem. Ez a valódi bűn. Ez az ahol szükségem van a bűnbánatra, és ahol bocsánatért kell könyörögnöm. Most már kétségtelenül bűnös vagyok.

Az első alkalom az egyszerűen az edémy megalakulása (azaz a vágy megjelenése). A második alkalom a bűnöm kiértékelése. Míg a harmadik alkalom a valódi bűn, csakis ennek a bűnnek eredményeképpen vagyok képes a korrekcióért folyamodni.

Azonban a legfontosabb rész az, hogy mindez csakis a Körbevevő Fény segítségével történhet meg, mely a csoport formájában érkezik, vagy a kapcsolatok formájában, melyen belül a Teremtő létezik. Ez jelenti azt, hogy “Izrael (az aki a Teremtő felé igyekszik), a Tóra (a korrekció Fénye), és a Teremtő az egy”.

forrás: Crime, Punishment, And The Light Of Correction

ford: HZS

lekt:KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,133 seconds.