Dr. Michael Laitman

Csodálatos híd a Zohárhoz

Gondjaink vannak a Zohár Könyvének érzékelésével, mert noha RaShbi a mi korunknak írta, de a lelke legmélyéről és kétezer évvel ezelőttti ősi stílusban. Ezért nyilvánvaló, hogy ebben a formában ez a könyv nem felel meg nekünk, mert ma a végső száműzetés végpontjánál vagyunk, teljesen lekapcsolódva a lelkiség (spirituális) világától. Ezért nem tudjuk, hogyan nyissuk ki magunknak ezt a könyvet s hogyan használjuk, hogy munkálkodjon rajtunk.

Ezért hozott létra egy létrát  a Létra Gazdája (Báál HaSzulám), hogy felemelkedjünk rajta a Zohár Könyve magasságába. Úgy van megírva ez a létra, hogy minden Zohár Könyvbeli részlethez van benne kommentár. nem számít, mennyire kevéssé értjük a könyvet! Az igazság az, hogy sem a könyvet, sem  akommentárt nem értjük. De mégis,  akommentár, a magyarázat egy kapcsolatot hoz létre köztem és a Zohár eredeti szövege között.

Ugyanez történik minden (önzetlenség felé vivő) fokozaton. Ahogy emelkedünk e fokozatokon, a Létra Magyarázata (Szulám Kommentár) elvezet, hogy belépjünk a Ragyogás Könyvébe (a Zohár-ba). A magyarázat nélkül képtelenség a Zohár (évezredeken át rejtőző) könyvéhez kapcsolódni.

Nem azért kell a Szulám (Létra), hogy megértsük, hanem azért, hogy a csoporttal belső egységre jussunk el. Ha nem is értem a Szulám Kommentárt és a Zohár Könyvét, de használom, mint a Forráshoz kapcsoló eszközt, akkor  a Zohár elkezd hatni rám.

Először azért kell a  Szulám, a Létra, hogy rákapcsoljon a Kijavító Fényre (a tanra, tórára). Enélkül nincs lehetőség ezeknek a csodás eszközöknek a használatára.
Miközben olvasok, befolyásol az olvasáson, a tanuláson, a tanulótársakon  át a Fény (igazság) és új tulajdonságokat ébreszt fel bennem. Ezek az új tulajdonságok lehetőséget adnak, hogy kapcsolatba lépjek a Zohár  könyvével és elkezdjem érezni, mi is történik, mit is írnak ott nekem. Csak ezután tudunk majd arról beszélni, hogy megértjük a Zohárt.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,136 seconds.