Dr. Michael Laitman

Összekötjük a Teremtőt és a teremtményt

Kérdés:

Mit érez egy Kabbalista, aki elérte a végső korrekciót?

Válasz:

A végső korrekció állapotában (Gmar Tikkun), állandóan hatalmas változások történnek.  A lélek felmenő és lemenő ágban létezik párhuzamosan, miután ő ezt a két ellentétes állapotot azonosnak, egynek érzi. A két szélsőség egyesítve van a lélekben, mert az ember korrigálta a percepciójukat, és egy megjelenésnek érzékeli őket.

Mindazonáltal, mi a Végtelen Világban  átmenetként emelkedünk, az ürességtől a beteljesülésig, nem megszűnve létezni,  és ehelyett a Teremtő kezdeti ellenkező aktusában megkülönböztetve a „létezés a létezésből”-t a „létezés a nemlétből” –től, (Yesh Mi Yesh Ve Yesh Mi Ain). És én, egy emberi lény magamban velük egyesülve, hozzáadódunk a Teremtő akciójához.

Ez az , ami megszabja a kreatív ember szükségességét: Egyesítenie kell az ellentéteket magában, és felfedezni a „létezés a létezésből”-t, a „létezés a nemlétből”-ön kívül, azaz feltárni  a Teremtőt.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.