Dr. Michael Laitman

Visszatérés a Végtelen Malchutjához

Kérdés:

Tegnap a blogjában „Utazás a vágyak világában, Ön azt írta, hogy „A spirituális világban nincs a Fénynek forrása, mert a Fény kitölti a teljes univerzumot. Ezért a hatása ugyanaz, akárhol is vagy.” Azt jelenti-e ez, hogy meg tudjuk mondani, hogy milyen közel megyünk s Fény forrásához, a Teremtőhöz, csak a köztünk lévő kapcsolatban?

Válasz:

Így igaz. Nincs más hely, azon az egyen kívül, amiben most vagyunk. Ez az egyetlen hely, ami teremtetett, a Végtelen Világ Malchutja . Mindazonáltal, mint a Fény(a Teremtő jelenléte ezen a helyen)125 fok fokozatos korlátozása eredményeként, mi most 125 szűrő után vagyunk. Mi most az elrejtés utolsó szintje mögött vagyunk, ahol nem érezzük, hogy hol vagyunk kapcsolatban az összes szinttel.

Azért, hogy feltárjuk ezt a helyet, a Végtelen Malchutot, elrejtés nélkül, el kell képzelnünk, hogy benne vagyunk, de nem érezzük őt, mert az egoizmus által el vagyunk választva egymástól. Ha elkezdünk egyesülni, akkor bizonyos fokig visszatérünk 125 szint mentén, a Végtelen Malchut érzékelésének revelációjához. Lényegében visszatérünk a tudatossághoz, eltávolítva a rejtély fátylát.

Minden feltárul a közöttünk lévő kapcsolat ereje mentén. Ha törekszünk egyesülni, akkor az ellenoldal erejét ehhez az egységhez az „ördögi hajlamnak” hívjuk. Ha azt akarjuk, hogy egyesüljünk törekvésünkben, hogy a Teremtővé legyünk, felfedezzük a köztünk lévő rossz összeköttetések teljes rendszerét, ami az egység ellentéte. Feltárjuk a BYA tisztátlan világainak rendszerét, (BYA de Pruda – az elválasztás világa). Ha kijavítjuk a szándékunkat kapni akarásról adni akarásra, “átalakítjuk a tisztátlan BYAt a tiszta világok a BYA-ba (BYA de Kedusha – szentség adakozás).

A valóságban semmi nem törik el. Csak a kapcsolataink dőlnek romba. Én egoistába fordulok, de most még egyszer elrakjuk őt az adakozás formájában!

Nem törünk össze, de elválasztódunk egymástól. Ez csak annyi, hogy a kapcsolatunk inkorrekt. Ahelyett, hogy jóságot vinnék neked, ezt kívül helyezem rajtad, és gonoszhoz juttatlak helyette. Ez az, ahogy mindnyájan érzünk, és ezt eltört rendszernek hívjuk. Valójában semmi nem volt törve ebben a rendszerben. Ez ugyanaz a rendszer, ahol mi mind egyesültünk egymással, csak  kapcsolatunk inkorrekt. Amikor felfedezzük, hogy a kapcsolat közöttünk inkorrekt, az azt jelenti, hogy más a BYA tisztátlan világában vagyunk, és ez már spirituális reveláció. De mostanra a kapcsolat elrejtésének 125 rétege mögött vagyunk. Mindazonáltal ez csak az éberségünk hiánya.

Ezért minden attól függ, hogy milyen erőfeszítéseket teszünk hogy a valós kapcsolatok rendszerét közöttünk feltárjuk. Ezen kapcsolaton keresztül az erőt, ami irányítja a teremtést, a Teremtőt. Nincs más lehetőség, hogy feltárjuk őt.

Lényegében, hogy felélesszük a Klit ( a lélek közös edényét), törött állapotából, amelyben az alkatrészei inkorrekten működnek, mint egy beteg ember szervei, egész addig, amíg harmóniához és valódi kapcsolatokhoz nem jutunk.  Az egészséges állapot, amihez visszajutunk, a normális működéshez, a belső erő, ami vezérel minket, a szükségessége és a célja a létezésének, – mindezt úgy hívjuk Teremtő!

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,643 seconds.