Dr. Michael Laitman

Kidolgozni az utunkat a Teremtő irányába

Az egyetlen mód a spirituális állapot megállapítására, a csoporthoz való kapcsolat állapotának megállapítása által lehetséges. Annak érdekében, megkapjuk a lehetőséget a csoportban való helyes fejlődésre, a Teremtő lehetőséget as nekünk, a magasabb erő jelenlétének megérzésére, azonban Ő Maga, elrejtve marad, így tehát teremthetünk egy modellt Róla, az egységünkön belül.

Az Önmaga ismétlődő felfedései és elrejtései által a Teremtő felébreszt bennünket, hogy érezzük az Ő elrejtőzéséből való precíz és teljes felfedezését, az egységünkben rejlő ponton keresztül. Nem láthatom a Teremtőt az úton való előrehaladás közben, én csak valamilyen célt láthatok, ami ebből a világból való. A saját elrejtésével, a Teremtő egy lehetőséget biztosít a számunkra, felépíteni az Ő képmását, a saját magam, valamint a csoport minőségeinek az összehasonlítása által, ami ugyanaz, mintha magamat a Teremtőhöz hasonlítanám.

Megkülönböztetjük és kiértékeljük a minőségeket, ahogy megyünk előre az utunkon a Teremtő felé, az érzéseink és az által, ami formálódik bennünk, valami, ami misztikus, éppen önmagunkról. Fokozatosan, ahogy formáljuk a spirituális rendszert önmagunkban, használjuk a vágyainkat és a Teremtő erejét, a Fényt. Ezzel megteremtük a Teremtő képét, de rajta kívül.

Mivel önmagunkban teremtettük meg Őt, egy látható minta nélkül, ahogy ezt a képmást létrehozzuk, elérkezünk a felfedéshez, megértéshez, és az Ő érzékeléséhez. Pontosan ez a módja, ahogy igazán hasonlóvá válunk hozzá.

Minden nehézség, amit megkapunk, amik kegyetlenek, és a bölcsességük lecke, amelyet a Teremtő tervezett meg a számunkra, mint egy felsőbb felügyelő, aki meg akarja értetni a saját elveit. Az adakozás általi irányításnak a belső rendszerét építjük: a szűrő és a visszavert Fény rendszerét.  Pontosan a visszaverődés biztosítja a számunkra a Teremtőhöz való hasonlatosság lehetőségét, és a hasonló minőségek alkalmazását. Ez az, ahogy a személy fokozatosan emberré válik – a Teremtőhöz hasonlatossá.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.