Dr. Michael Laitman

A spirituális erő terjesztése, forgatása

Kérdés:

Báál HaSzulam írásainak a világban való megjelenése után a lelkek korrekciójára szolgáló teljes módszer készen áll. Innentől kezdve két feladat áll előttünk: 1. Báál HaSzulam módszerének terjesztése, és 2. a módszer megvalósítása magunk által. Ennek a két folyamatnak párhuzamosan kell zajlania?

Válaszom:

Természetesen! Amekkora mértékben mi terjesztjük a Kabbala tudományát a világban, mi magunkhoz vonzzuk a szívben található ponttal rendelkezőket, és azok csatlkoznak hozzánk. Ennél fogva a mi erőnk – azoknak az ereje, akik arra vágynak hogy elérjék a Teremtő felfedezését, a teremtés korrekcióját, a felebarát szeretetét, és a Felső Fénnyel való összeolvadást – növekszik.

Ahogy tanítványaink száma növekszik, mi egyre nagyobb egységet érünk el a mennyiség ereje által, és ennek eredményeképpen mindannyian egyre nagyobb erővel rendelkezünk. Minnél több ember gyűlik össze a piramis alján, annél minőségibb erő jön létre, mivel annál több ember emelkedhet a piramis tetejére, és közben maga a piramis is növekszik.

Ezáltal két ellentétes tendenciánk van: minnél inkább egyesülnünk kell belül, és minnél többet kell terjesztenünk kifelé a világ felé. Azonban a cselekedeteink eme két iránya nem ellentétes egymással, mivel mi azt a spirituális erőt terjesztjük, mely a belső egységünk által jön létre.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,157 seconds.