Dr. Michael Laitman

A négyfajta növény (Arba’at HaMinim) Szukkot-kor

Kérdés:

Mit jelent a négyféle növény Szukkótkor?

Válasz:

A következő jelképes növények jelennek meg a sátorban : A Luláv (a datolyapálma egy levél-csomója, a Jeszod), 2. Hadasszim (a mirtusz három leveles ága, HGT), 3. Aravot (két fűzfaág, NHY), 4. Etrog (gyümölcs egy citrus-fáról, aminek ez a neve, Málkut).

A lelki javítások mindig az Acilut Világa (a Sechina=jelenlét) Malkhutjában egyesülnek a Javító Fényben, ami lejön a Zeir Anpinba, mert ő a Málkut feletti felső erő-szféra vagy parcuf (rendszer) .

A Zeir Anpin(=rövid orrú, türelmetlen) a lelkek egyesítése érdekében (a Málkutban, a Birtoklás-ban)  három vonalat egyesít (a Heszed-Gevurah-Tifferet-et)  és belőlük ered a Málkut (a lelkek) felé a Kijavítás Fénye. E tett felébresztése érdekében azon lelkek, akik hajlandóak a kijavítódásra (egyesülni a Malkutban) felébresztik benne az egyesülés közös vágyát. Málkut átadja e vágyat ZA-nak. Ez felébreszti a ZA vágyát egy szellemi párzásra a Málkuttal (Zivug), hogy beléöntse a Kijavítás Fényét.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,137 seconds.