Dr. Michael Laitman

A teremtő a Zoháron át

Amikor a Zohárt olvassuk, mi fontos nekem? Az, hogy tudjam a szöveg részleteit, vagy hogy megismerjem a teremtőt? Végülis a Zohár az Róla beszél az ő tettiről. Akarom tudni, hogy mit írnak a tetteiről magukról, vagy hogy Kitől jönnek ezek a tettek és honnan.?

Itt van egy töréspont elrejtve, ami vagy a sikerhez, vagy a bukáshoz vezet, vagy Fényhez, vagy sötétséghez, vagy a Teremtő feltárul előttem, vagy emlékszem a szövegre, vagy tóra-tanulás vagy elérése annak, aki adja a Tórát. A cél a feltárása és megismerése  a teremtőnek, aki a szöveg mögött van. Ő az, aki fontos nekem éppen, és ezért gondolok arra, hogy feltárom azt az erőt magamban, ami megjelenik a leírt cselekedetek során.

Olyan, mint amikor ülök az asztalnál a Házigazdával, aki a legfinomabb ételeket készítette el nekem. De nem is nézek a tálakra s nem figyelek semmire magam körül. Nm azért, mert nem törődöm vele, hanem azért, mert Őt akarom feltárni és vele akarok kapcsolatba kerülni.

Miért is jöttem akkor az asztalához? A Házigazda kedvéért jöttem, nem az étel miatt. Amikor különféle tetteket viszek véghez, hogy megismerjem Őt, akkor lesz megengedve, hogy bármit elvegyek az asztalról, hogy megkóstoljam és élvezzem. Bármit megtehetek, amíg Ő a számomra fontos, aki adja és minden más csak eszköz ehhez.

Amikor a Zóhárt olvassuk, a Teremtő tetteit tanulmányozzuk, és ennek a célja, hogy feltárjuk Őt. Tehát a szöveg mögötti részre kell fókuszálnunk, hogy az áthasson minket. Egyrészt a könyv látszólag összezavar engem. Másrészt, ha erőfeszítést teszek, hogy áthatoljak a szövegen, egyszercsak elkezdem látni mögötte a  teremtőt. Nincs más lehetőség az ő feltárására. Nincs más kapcsolat a Házigazdával.

Nem értem meg Őt, mert elrejtőzik az asztala mögé. Megérthetem Őt, ha tanulmányozom, a kitett tálakat. Például, szeretem az édességet, és Ő elkészítette nekem ezeket. Ő teremtett engem úgy hogy szeressem az édességet és ő adja nekem ezeket. Mit akar ezzel? Közben nem szeretem a keserűt, és ő mégis feltálal keserűséget. Vajon miért? Önmagam által kell Őt feltárnom.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,612 seconds.